АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Шест въпроса за дегустацията
13:30 | 28.06.2011 |
752
Защо чашата се завърта, преди дегустаторът да я помирише?
Какво съдържат великденските козунаци?
09:05 | 03.04.2018 |
3907
В козунаците тази година не открихме синтетични багрила, но изобилстват от Е-номера и заместители. В поредица от тестове установяваме, как традиционни продукти драматично се отдалечават от оригиналите.
В Банско и Разлог приготвят чеканè
18:05 | 19.01.2018 |
11386
Чеканèто се прави през есента от местния сорт цвекло с червеникаво-розова кора и ефектна вътрешност от редуващи се бели и яркорозови слоеве.
Сладкарските изделия - луксът на трапезата
16:05 | 15.10.2025 |
1277
Българският потребител е изключителен ценител и традиционалист на сладкарските изделия, а за всеки празник се приготвят десерти от нашите майстори с много труд и внимание.
Готвач 2012 спечели с "Крем върху кока-кола"
12:40 | 23.04.2012 |
1133
Пловдивчанинът Милен Панев грабна титлата „Готвач на България 2012“ на състезанията за Националната кулинарна купа, които се проведоха на 20 и 21 април в Международен панаир Пловдив. Той впечатли журито с меню от класически блюда, но приготвени с нови техники.
Алергените в менюто
15:45 | 21.06.2016 |
3560
Независимо колко добре се справя в кухнята, човек понякога изпитва нужда да похапне някъде навън, за да релаксира, наслаждавайки се на плодовете на чуждото кулинарно изкуство. При съвременния начин на живот и работа онези, които имат възможност да обядват в къщи, са по-скоро малцинство.
Категоризация по стандарта Мишлен и у нас
09:35 | 28.09.2016 |
962
Скоро ще имаме Национален Български Гид по системата и организиран със специалисти от Мишлен (който в последствие ще доведе и самият Мишлен и то бързо). Това съобщава в профила си във Фейсбук шеф Борис Петров.
Звезда Мишлен за френско бистро... по грешка
17:30 | 28.02.2017 |
1623
Семпло бистро от френската провинция за седмица се окичи със славата на звезден ресторант от гида на "Мишлен".
Дневното меню - 1600 калории
08:24 | 01.01.2018 |
11319
Повечето хора приемат поне по 300 излишни калории дневно и това води до постоянно напълняване. Порциите стават все по-големи и мнозина ги изяждат, без да се замислят. Новите препоръки са начин хората да разберат, че ядат прекалено много.
Цената на смилянския боб: 8-10 лв./кг
19:13 | 29.10.2019 |
938
Представени бяха десертен крем с фасул, боб скордаля, мус от смилянския сорт с крема сирене, както и чипс от пъстрите зърна. Бобът се търси вече много в София и в страната, българинът започва да се връща към корените си и да яде натурални, истински неща, посочват от Chefs Club Smolyan.







