АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Сладкарските изделия - луксът на трапезата
16:05 | 15.10.2025 |
1218
Българският потребител е изключителен ценител и традиционалист на сладкарските изделия, а за всеки празник се приготвят десерти от нашите майстори с много труд и внимание.
Българско вино за сезона
12:44 | 07.04.2010 |
3653
Пет приза „Златен ритон” бяха връчени тази година на изложението „Винария” 2010.
Една година в Прованс- премиера
13:20 | 23.02.2012 |
1064
Гурме Пъблишинг издаде поредната книга на Питър Мейл.
Козунаците на министър Найденов
12:40 | 06.04.2012 |
849
Министърът на земеделието и храните получи две рецепти за традиционен български козунак за Великденската трапеза.
17 медала за БГ вина
17:45 | 28.05.2013 |
535
Общо 8 200 вина от 50 страни премериха сили в словашката столица Братислава в рамките на Concours Mondial de Bruxelles 2013 г.
Колко хапки да изяждаме на ден?
06:30 | 14.08.2014 |
1855
Според специалистите жените трябва да консумират не повече от 2000 калории на ден, а мъжете 2400. Традиционната тестена кухня на италианците /пици, спагети/ допринася за челната позиция на страната в класацията.
Местни сортове в семейна изба край Мелник
08:10 | 23.03.2022 |
2069
Винарска изба "Рупел" е специализирана в производството на бели вина, розе, сухи и десертни червени вина, най-вече от местните сортове Мелник 55, Рубин, Тамянка и Сандански мискет.
Вегетарианската пица - номер едно в България
12:34 | 09.02.2024 |
1041
България е на трето място по ръст на поръчки на пица в Европа за 2023 спрямо предходната година. Това показват данни на Glovo по случай международния ден на пицата – 9 февруари. През 2023 г. най-предпочитана пица е била вегетарианската “Четири сирена”, следвана от “Наполи” и “Пеперони”.
Има ли планетарното хранене почва у нас?
18:20 | 23.02.2024 |
2185
Става дума за начин на хранене, който включва консумация предимно на продукти с по-малък въглероден отпечатък: плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, варива, ядки и ненаситени мазнини, както и умерен до нисък прием на риба, морски дарове, меса, картофи, млечни продукти, захар.
България - кулинарна дестинация
12:55 | 23.05.2011 |
1794
Силните и слабите страни на България и принципите за устойчиво развитие на Кулинарния туризъм обобщи Евро-Ток България* в свое изследване.







