АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Сладкарските изделия - луксът на трапезата
16:05 | 15.10.2025 |
801
Българският потребител е изключителен ценител и традиционалист на сладкарските изделия, а за всеки празник се приготвят десерти от нашите майстори с много труд и внимание.
В Банско и Разлог приготвят чеканè
18:05 | 19.01.2018 |
11231
Чеканèто се прави през есента от местния сорт цвекло с червеникаво-розова кора и ефектна вътрешност от редуващи се бели и яркорозови слоеве.
Главоболие от червено вино - какво да правим?
07:50 | 21.08.2016 |
3296
Освен очевидното решение за преминаване към бяло вино и призоваването към спазване на мярка, д-р Сиймур Даймънд, председател на National Headache Foundation в САЩ, Андрю Уотърхаус, химик в Департамента за енология и лозарство на Университета на Калифорния в Дейвис и д-р Фредерик Фрайтаг, специалист по главоболие и асоцииран професор в Медицинския универститет на Уисконсин дават няколко профилактични съвета.
Български гурме магазини в Taste the World Expo
14:30 | 07.05.2025 |
974
Деликатеси с шафран, дълъг черен пипер от Камбоджа и фаткарон (корейски макарон) могат да опитат посетителите от 9 до 11 май.
Гъмза и сира в купаж
16:05 | 16.09.2025 |
1073
Това лято "вдъхват нов живот на позабравения сорт Тамянка" и виното от този сорт грозде заслужено се нарежда сред най-емблематичните за изба "Магура“ през този сезон.
Скъпо ли е здравословното хранене?
07:10 | 01.07.2025 |
1025
Според резултатите от ново национално представително проучване, реализирано от изследователски център „Тренд“, едва 6% от българите определят начина си на живот като изцяло здравословен, а 55% изобщо не спортуват. Почти половината от анкетираните (48%) смятат, че здравословното хранене е „твърде скъпо“, а 41% определят достъпа до качествена храна като затруднен.
Сол в сладките, захар в солените храни
11:54 | 28.07.2025 |
1167
Знаете ли, че един европеец консумира средно около 37 кг захар годишно, а според Световната здравна организация 9 кг биха били напълно достатъчни? Освен това в ЕС се консумира средно близо 3,5 кг сол на глава от населението годишно, докато според СЗО максимумът би трябвало да бъде 1,8 кг.
Прясно изпечен хляб - любим на българкия потребител
12:35 | 19.09.2025 |
1316
Близо 3 000 000 броя хляб са реализирани от веригата през последната година, като освен класически селски бял хляб, клиентите често избират специални хлябове – протеинови, със семена и със закваска.
Алергените в менюто
15:45 | 21.06.2016 |
3530
Независимо колко добре се справя в кухнята, човек понякога изпитва нужда да похапне някъде навън, за да релаксира, наслаждавайки се на плодовете на чуждото кулинарно изкуство. При съвременния начин на живот и работа онези, които имат възможност да обядват в къщи, са по-скоро малцинство.
Фестивал на баницата в с. Баница
18:12 | 14.05.2025 |
883
По традиция кулинарните шедьоври ще бъдат разделени в три категории – солена, сладка и оригинална баница. Те ще бъдат оценявани от жури с председател - популярният готвач Иван Звездев.







