EUR 1.9558
USD 1.6777
CHF 2.0887
GBP 2.2564
CNY 2.3520
you tube
mobile version

Кулинария - новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 
Фестивал на баницата в с. Баница Фестивал на баницата в с. Баница 18:12 | 14.05.2025 | прегледи 811

По традиция кулинарните шедьоври ще бъдат разделени в три категории – солена, сладка и оригинална баница. Те ще бъдат оценявани от жури с председател - популярният готвач Иван Звездев.

още
Сезонът на дините и пъпешите Сезонът на дините и пъпешите 18:00 | 22.07.2014 | прегледи 1205

Динените семки се отличават с голямо количество мазнини и протеини и освен за извличане на масло се използват в кулинарията от много африкански и азиатски народи.

още
Нов вид slow туризъм Нов вид slow туризъм 06:36 | 11.05.2020 | прегледи 889

„Опознай Родината, като я вкусиш“ е нов вид slow туризъм в България  Нов вид туризъм навлиза в страната като алтернатива на интензивните и уморителни пътувания до далечни дестинации.

още
Кулинарни пътешествия и балансирано хранене Кулинарни пътешествия и балансирано хранене 14:15 | 13.06.2024 | прегледи 993

Културният календар на най-новото градско пространство, разположено на сутеренния етаж във възстановената от Kaufland емблематична сграда на Централни хали, включва кулинарни презентации, семинар за здравословно хранене и истории и рецепти от пъстрата кухня от квартала.

още
Защо се приготвя шаран на Никулден? Защо се приготвя шаран на Никулден? 08:56 | 06.12.2024 | прегледи 896

Според поверието люспите му носят здраве и благоденствие, а поднасянето на рибата е курбан за избегната беда и просперитет в семейството.

още
Винено-кулинарен туризъм в Сицилия Винено-кулинарен туризъм в Сицилия 12:03 | 20.08.2025 | прегледи 728

Сицилия вече не е само море и културни забележителности, а може би най-вече преживявания на трапезата и в избата.Винено-кулинарният туризъм като преживяване, което ангажира сетивата, е традиция, превърнала се във феномен, а бизнесът се адаптирал и подготвя за нея.

още
Фрапе с вино представя Института по лозарство в Плевен Фрапе с вино представя Института по лозарство в Плевен 18:10 | 29.08.2025 | прегледи 1596

Във фрапето има мляко, но вместо кафе се добавя специална емулсия от вино, фибри и протеини. Тя е разработка на Николай Солаков от Института по криобиология и хранителни технологии в София, допълни инж. Цветанов.

още
Българско вино за сезона Българско вино за сезона 12:44 | 07.04.2010 | прегледи 3615

Пет приза „Златен ритон” бяха връчени тази година на изложението „Винария” 2010.

още
Фантазия и реалност в света на ГМ-храни Фантазия и реалност в света на ГМ-храни 11:10 | 06.02.2010 | прегледи 2504

Има ли поводи за страх от използването на храни и фураж, продукти на генното инженерство?

още
Наръчник  по ГМО Наръчник по ГМО 13:09 | 06.02.2010 | прегледи 740

Има ли поводи за страх от използването на храни и фураж, продукти на генното инженерство?  

още
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg