EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Започва "Трапезица фест" за храни и напитки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започва "Трапезица фест" за храни и напитки

mail15:03 | 12.10.2017прегледи 9390 коментарикоментари 0


От 12 до 14 октомври, в  навечерието на Световния ден на прехраната, обявен от Генералната асамблея на ООН,  във Велико Търново ще се проведе първото специализирано изложение-базар за български производители на храни и напитки „Трапезица Фест“.

Форумът на родните производители е вдъхновен от инициативата на БНТ2 „Вкусът на България“ – част от кампанията „Купувам българско“. Община Велико Търново се включи активно във всичките етапи на  проекта за насърчаване на българските производители на храни, която стартира в началото на месец май 2017 г. в партньорство между Националното сдружение на общините в Република България и Българската национална телевизия. „Купувам българско“ си поставя за цел за съдейства на българските производители в преодоляването на пречките за развитие на икономическата им активност.

В рамките на инициативата „Вкусът на България“, по идея на кмета на Велико Търново и председател на НСОРБ Даниел Панов, за първи път Велико Търново ще събере производители на уникални регионални продукти, храни и напитки. Целта на „Трапезица Фест“ е да създаде възможност за представяне на множество малки и средни предприятия от страната, които със своята дейност съхраняват местните традиции, вкусове, развиват регионалната специфика и поддържат отглеждането в страната на изчезващи култури.

Своето участие в „Трапезица Фест“ вече са заявили  утвърдени компании от хранително-вкусовата промишленост, които ще представят пред търговци и клиенти нови продукти, а също така и търсени на пазара стоки. Изложението провокира интереса и на малки производители на уникални храни – хумус, билкови продукти, храни от ядки, качествени български вина, млечни продукти. Събитието е шанс за фермите и малките производители на храни по уникални семейни рецепти да открият своите почитатели, защото те ще имат възможност директно да продават своята стока.

В дните на изложението участниците ще организират дегустации, ще предложат промоционални оферти и атрактивни томболи с награди.

Първото издание на „Трапезица Фест“ се организира от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ с подкрепата на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия и с медийното партньорство на Българската национална телевизия.

 

Подробна информация на www.madein.bg.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905