АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
 Сладкарските изделия - луксът на трапезата
         16:05 | 15.10.2025 |
         Сладкарските изделия - луксът на трапезата
         16:05 | 15.10.2025 |  647
 647 
         Българският потребител е изключителен ценител и традиционалист на сладкарските изделия, а за всеки празник се приготвят десерти от нашите майстори с много труд и внимание.
 Прясно изпечен хляб - любим на българкия потребител
         12:35 | 19.09.2025 |
         Прясно изпечен хляб - любим на българкия потребител
         12:35 | 19.09.2025 |  1302
 1302 
         Близо 3 000 000 броя хляб са реализирани от веригата през последната година, като освен класически селски бял хляб, клиентите често избират специални хлябове – протеинови, със семена и със закваска.
 В Банско и Разлог приготвят чеканè
         18:05 | 19.01.2018 |
         В Банско и Разлог приготвят чеканè
         18:05 | 19.01.2018 |  11189
 11189 
         Чеканèто се прави през есента от местния сорт цвекло с червеникаво-розова кора и ефектна вътрешност от редуващи се бели и яркорозови слоеве.
 Фрапе с вино представя Института по лозарство в Плевен
         18:10 | 29.08.2025 |
         Фрапе с вино представя Института по лозарство в Плевен
         18:10 | 29.08.2025 |  2308
 2308 
         Във фрапето има мляко, но вместо кафе се добавя специална емулсия от вино, фибри и протеини. Тя е разработка на Николай Солаков от Института по криобиология и хранителни технологии в София, допълни инж. Цветанов.
 Винено-кулинарен туризъм в Сицилия
         12:03 | 20.08.2025 |
         Винено-кулинарен туризъм в Сицилия
         12:03 | 20.08.2025 |  831
 831 
         Сицилия вече не е само море и културни забележителности, а може би най-вече преживявания на трапезата и в избата.Винено-кулинарният туризъм като преживяване, което ангажира сетивата, е традиция, превърнала се във феномен, а бизнесът се адаптирал и подготвя за нея.
 Рецепти от Фестивала на Розовия домат 
         09:05 | 02.09.2022 |
         Рецепти от Фестивала на Розовия домат 
         09:05 | 02.09.2022 |  1296
 1296 
         Фестивал на Розовия домат среща майстора на италианската кухня шеф Джовани Балдантони с пазителя на традиционните родни ястия Ути Бъчваров. Неустоими кулинарни изкушения очакват посетителите в Княжеската градина на 3-ти септември.
 Гъмза и сира в купаж
         16:05 | 16.09.2025 |
         Гъмза и сира в купаж
         16:05 | 16.09.2025 |  1057
 1057 
         Това лято "вдъхват нов живот на позабравения сорт Тамянка" и виното от този сорт грозде заслужено се нарежда сред най-емблематичните за изба "Магура“ през този сезон.
 „Каламата“ и „Мамут“ предпочитаните маслини у нас
         08:05 | 15.10.2024 |
         „Каламата“ и „Мамут“ предпочитаните маслини у нас
         08:05 | 15.10.2024 |  1052
 1052 
         Произхождаща от Централна Азия, маслината отдавна носи дълбоко историческо и символично значение. Представен като символ на нов живот в Библията, когато гълъбът донася на Ной маслинова клонка след потопа, днес плодът продължава да заема почетно място в ежедневната трапеза на домакинствата.
 Скъпо ли е здравословното хранене?
         07:10 | 01.07.2025 |
         Скъпо ли е здравословното хранене?
         07:10 | 01.07.2025 |  1009
 1009 
         Според резултатите от ново национално представително проучване, реализирано от изследователски център „Тренд“, едва 6% от българите определят начина си на живот като изцяло здравословен, а 55% изобщо не спортуват. Почти половината от анкетираните (48%) смятат, че здравословното хранене е „твърде скъпо“, а 41% определят достъпа до качествена храна като затруднен.
 Коя е най-добрата ракия? Според познавачи.
         07:10 | 30.10.2013 |
         Коя е най-добрата ракия? Според познавачи.
         07:10 | 30.10.2013 |  6730
 6730 
         Потребителите имаха възможност да оценят напитки в 6 категории, чрез сляпа дегустация. Най-малко 100 души са дали своя глас за всяка категория продукти, като са попълнили анонимна анкета, в която се посочва код за избрания от тях продукт.



 
                
                
               



