АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Сладкарските изделия - луксът на трапезата
16:05 | 15.10.2025 |
1270
Българският потребител е изключителен ценител и традиционалист на сладкарските изделия, а за всеки празник се приготвят десерти от нашите майстори с много труд и внимание.
Френски ресторант е №1 в света
20:15 | 03.07.2019 |
1622
Mirazur, на шеф-готвача Мауро Колагреко беше обявен за ресторант № 1 в света. На церемония в Сингапур бяха обявени 50-те най-добри ресторанти в света за 2019 г. Класацията се прави 18-а година от британското списание Restaurant, с помощта на San Pellegrino.
Японски Kit Kat идва в Европа
14:39 | 28.02.2019 |
1711
Новият КитКат (KitKat) с вкус на зелен чай, който вече присъства в търговската мрежа на Япония, ще бъде в европейските магазини от края на февруари, съобщи производителят Нестле,
Кулинарен конкурс в Ловеч
18:40 | 10.03.2020 |
11386
Конкурс за най-добър козунак, обреден хляб и постна баница организира Община Ловеч. Кулинарното състезание е част от Националния събор на народното творчество "Цветница в Ловеч" и ще се състои на 12 април на площад "Тодор Кирков", съобщават от общинската администрация.
Дегустация на грузински вина у нас
13:20 | 01.03.2016 |
1223
В Грузия се отглеждат 525 местни сорта вино, като се смята, че началото на световното лозарство и винопроизводство е започнало там. Един от белите сортове е „Крахуна“, който е традиционен за Западна Грузия в района на Имерети. „
Винено-кулинарен туризъм в Сицилия
12:03 | 20.08.2025 |
1027
Сицилия вече не е само море и културни забележителности, а може би най-вече преживявания на трапезата и в избата.Винено-кулинарният туризъм като преживяване, което ангажира сетивата, е традиция, превърнала се във феномен, а бизнесът се адаптирал и подготвя за нея.
Супа от пръст от Петърч? Опитайте!
08:01 | 05.03.2017 |
2927
Чрез специален уред шеф Токев показа как от пръстта може да се извлече бульон. Самата почва е изкопана от два метра дълбочина край селото. Печена в продължение на два часа на 180°, добавя се вода, кипва и се филтрира бульон.
„Каламата“ и „Мамут“ предпочитаните маслини у нас
08:05 | 15.10.2024 |
1198
Произхождаща от Централна Азия, маслината отдавна носи дълбоко историческо и символично значение. Представен като символ на нов живот в Библията, когато гълъбът донася на Ной маслинова клонка след потопа, днес плодът продължава да заема почетно място в ежедневната трапеза на домакинствата.
Фрапе с вино представя Института по лозарство в Плевен
18:10 | 29.08.2025 |
2493
Във фрапето има мляко, но вместо кафе се добавя специална емулсия от вино, фибри и протеини. Тя е разработка на Николай Солаков от Института по криобиология и хранителни технологии в София, допълни инж. Цветанов.
Прясно изпечен хляб - любим на българкия потребител
12:35 | 19.09.2025 |
1479
Близо 3 000 000 броя хляб са реализирани от веригата през последната година, като освен класически селски бял хляб, клиентите често избират специални хлябове – протеинови, със семена и със закваска.







