EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Велинград очарова с родопско меню

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Велинград очарова с родопско меню

mail19:20 | 09.12.2020прегледи 1420 коментарикоментари 0


Туристическият бизнес във Велинград е изцяло готов да посрещне своите гости веднага, след като бъдат разхлабени обявените мерки за ограничаване разпространение на COVID-19. Това заяви председателят на Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи Златко Златанов. Организацията е регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Надяваме се това да се случи още в навечерието на коледните и новогодишни празници, допълни той. 

Колегите имат готовност да предложат сигурност и добро обслужване на своите гости, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Лоялните и новите посетители на Велинград ще могат да се насладят и на първото разработено регионално кулинарно меню. Типични за богатата родопска кухня ястия вече се предлагат в едни от най-добрите заведения в спа столицата на Балканите. Предстои и въвеждането им в хотелските менюта, за да могат нашите гости да се насладят още по – пълноценно на целебната си ваканция и да се възползват от съчетанието на чист въздух, лечебна минерална вода, богата родопска кухня и типичното за региона гостоприемство, допълни Златанов. 

В родопското меню на Велинград са включени ястия като салата „Софенка“, родопска капама, боб с манатарки, боб с пушен джолан, боб с шилешка пастърма, сарми по родопски с кървавица, чуфки с кокал, гюведже по родопски и други кулинарни традиционни шедьоври за наслада на небцето.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg