EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Проблемната еврозона обсъждат в Давос

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проблемната еврозона обсъждат в Давос

mail16:50 | 27.01.2011прегледи 807 коментарикоментари 0


Какви са поуките от историята около сайта Уикилийкс? Сайтът, разкриващ тайни, стана обект на обсъждане на Световния икономически форум в Давос, а уважаван историк призова бизнеса и правителствата да помислят сериозно коя информация всъщност трябва да бъде защитавана и да я защитят по-добре, предаде Асошиейтед прес.
Европейският съюз има право, когато се опитва да разреши кризата около еврото без преструктуриране на дълговете, което би принудило банките да отчетат загуби, заяви днес главният изпълнителен директор на JP Morgan Chase Джейми Даймън, цитиран от Reuters.
Ръководителите на европейски компании, присъстващи на форума в Давос, изразиха умерен оптимизъм, че кризата в еврозоната може да бъде разрешена без да стигне до Испания или инвеститорите да бъдат принудени да поемат "непоносими" загуби.
Очаква се на форума по-късно днес лидери от САЩ, Европейския съюз и финансовия сектор да се съсредоточат върху дълговите проблеми в еврозоната при серия от частни срещи и заседания за обсъждане на проблема.
Премиерът на Гърция Георгиос Папандреу ще се присъедини към президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Код Трише и лидера на коалиционния партньор на консерваторите - Либерални демократи Ник Клег в заседание, на което ще бъде обсъдено бъдещето на Европа, уточнява АП.
По-рано през деня френският президент Никола Саркози ще представи приоритетите на френското председателство на Г-20, чиято среща тази година във Франция вероятно ще бъде насочена към проблемите в световната икономика, включително валутните дисбаланси.
Република Южна Африка се представи тази година за първи път на форума в Давос като нова членка на групата БРИК (Бразилия, Русия, Индия и Китай), определяйки присъединяването си като важно събитие за цяла Африка.
В края на миналата година Китай покани РЮА да се присъедини към групата въпреки нейната относително по-слаба икономическа тежест, припомня Франс прес.
С население 49 милиона души и брутен национален продукт от 527 милиарда долара Южна Африка е далеч след Бразилия, чиято икономика се оценява на близо 3 трилиона долара, но заради тесните си връзки с останалата част от континента тя намери място в групата, отбеляза южноафриканският министър на търговията и промишлеността Роб Дейвис, който участва във форума в Давос.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg