EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новата икономическа реалност обсъждат в Давос

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новата икономическа реалност обсъждат в Давос

mail10:12 | 26.01.2011прегледи 647 коментарикоментари 0


Насърчени от изблик на оптимизъм за световната икономика и изпълнени със загриженост за новите реалности след финансовата криза, около 2500 бизнес лидери, политици и общественици ще обсъдят многобройни проблеми през първия ден от Световния икономически форум в Давос, предаде Асошиейтед прес.
Откриващата се днес 41-ва сесия на форума е под наслов "Съвместни норми за новата реалност", уточни ИТАР-ТАСС.
В продължение на пет дни представители на 100 страни ще обсъждат въпроси, свързани с безпокойството от нарастващото влияние на Китай, загрижеността за европейската дългова криза, както и дали финансовата криза, която доведе до съкращаване на работни места и мерки на икономии, е излязла от най-лошата си фаза.
В разположения на най-висока надморска височина (1560 метра) европейски град Давос в Алпите ще се съберат над 30 държавни ръководители, сред които френският президент Никола Саркози, британският премиер Дейвид Камерън, германският канцлер Ангела Меркел, президентът на Мексико Фeлипе Калдерон. В дискусиите ще участват 8 управители на централни банки, 50 ръководители на международни организации, над 250 представители на гражданското общество, ръководители на редица неправителствени организации, посочи ИТАР-ТАСС.
Първоначално бе планирано руският президент Дмитрий Медведев да бъде основен докладчик на форума и да участва в много работни сесии. Заради самоубийствения атентат в понеделник на московското летище "Домодедово" обаче той съкрати програмата си и отложи заминаването си за Швейцария, но все пак ще говори пред участниците във форума, припомня ИТАР-ТАСС.
Темата на речта на Медведев не е обявена, но като се имат предвид засилените мерки за сигурност на срещата и фактът, че тероризмът остава проблем, будещ политическото и търговското безпокойство, аудиторията му с нетърпение очаква да чуе какво ще каже руският президент, отбелязва АП.
Световната икономика и новите икономически реалности ще бъдат сред основните теми на форума.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg