EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Република Мавриций откри консулство в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Република Мавриций откри консулство в София

mail06:45 | 27.01.2014прегледи 1137 коментарикоментари 0


С официална церемония беше открито Почетното Консулство на Република Мавриций в България. Функциите на първия официален представител на островната държава ще бъдат изпълнявани от Христо Илиев, председател на Съвета на директорите на холдингова компания за недвижими имоти „AG Capital".
Специални гости на церемонията бяха Нейно Превъзходителство Сарожини Синиивасен-Фрерс, извънреден и пълномощен посланик на Република Мавриций във Федерална Република Германия. Нейно Превъзходителство е и единствен пълномощен представител на Мавриций за Централна и Източна Европа. На събитието присъстваха министърът на външните работи на България Кристиан Вигенин, зам.-министърът на външните работи Ангел Величков, редица представители на дипломатическия корпус, както и представители от банковия и туристическия сектор.
Консулството ще оказва съдействие на гражданите на Мавриций по време на пребиваването им в България. Представителството ще подпомага и българските граждани, желаещи да пътуват или да инвестират на островната държава.
„От началото на дипломатическите ни отношения през 1975 г., нашите две страни имат скромен, но разнообразен икономически обмен, в който виждам голям потенциал за развитие. Ще се радвам да съдействам на всеки, който има интерес да инвестира в Мавриций“, заяви Почетният консул Христо Илиев.
Консулската институция предхожда появата на постоянните посланически мисии и може да се смята за едно от най-старите институционални положения на международното право. Почетният консул не получава заплата, нито други финансови облаги, а работи на доброволни начала в подкрепа на гражданите и развитието на търговско – икономическите и културни отношения между двете държави.
В България Почетното Консулство на Република Мавриций e със седалище в град София,а с консулски окръг, обхващащ територията на България. Адресът на представителството е бул. Цариградско шосе, Полиграфия Офис Център № 47А.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1042