EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Рейтингът на Португалия е на прицел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Рейтингът на Португалия е на прицел

mail13:00 | 01.12.2010прегледи 403 коментарикоментари 0


Страхът на инвеститорите около това, че могат да загубят вложени в държавни облигации средства вече оказва влияние върху рейтинга на Португалия, съобщи електронното издание на в. Ведомости. Днес международната рейтингова агенция Standard & Poor’s предупреди, че може да понижи рейтинга на Португалия, заради риска около кредитоспособността на страната, свързана с бавния ръст на икономиката. Дейвид Райли от Fitch Ratings коментира преди ден пред The Wall Street Journal, че „притесненията сред инвеститорите потвърди мнението ни, че в определен отрязък от време могат да претърпят загуби”.
Парламентът на Португалия преди няколко дни одобри държавния бюджет за следващата година, който предвижда жестоки мерки по съкращаване на дефицита, което според мнението на управляващите трябва да намали риска и съмненията в страната. Въпреки това Standard & Poor’s отбелязват в свое съобщение, че при усложнения на ситуацията правителствените мерки за поддръжка на икономиката могат да се окажат недостатъчни и БВП на Португалия през следващата година да регистрира спад от 2 %.
S&P отчита и последствията от решението на Европейския съюз през 2013 г. да проведе преструктуриране на облигациите на страните, които ще бъдат принудени да потърсят външна финансова помощ. В момента рейтингът на Португалия е «А-», като S&P смята да го преразгледа в посока на понижаване.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165