EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Понижаването на рейтинга на Ирландия не закъсня

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Понижаването на рейтинга на Ирландия не закъсня

mail10:50 | 24.11.2010прегледи 536 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Standard and Poor's понижи късно снощи с една степен до А спрямо АА- оценката си за дългосрочния дълг на Ирландия, давайки да се разбере, че ирландското правителство вероятно ще трябва да търси по-голям заем, отколкото очакваше, предаде Франс прес.
Тази оценка на дългосрочния дълг на страната, която е петата в скалата от 21, отговаря на солиден кредитополучател, но уязвим от промени в икономическата конюнктура, уточнява АФП.
Оценката за краткосрочния заем също е понижена с една степен до А-1 спрямо А-1+. Тя се дава на страните емитентки на държавни облигации, даващи дай-добрите гаранции за изплащане на задълженията.
И двете нови оценки на Standard and Poor's са придружени от "отрицателна перспектива", което е сигнал, че райтинговата агенция може да ги понижи още.
Ирландското правителство, чиито позиции са силно разклатени, представя план за строги ограничения на държавните разходи през идните четири години. Този план е едно от условията за прилагането на мащабен план за оказване на международна помощ, в който ръководна роля играе ЕС. Говорител на ирландското министерство на финансите определи днес сутринта съобщенията, че Ирландия е приела спасителен пакет от 85 милиарда евро, като спекулации.
Европейският съюз и Международният валутен фонд ще предоставят заеми в размер на 85 милиарда евро, които могат да се използват за рекапитализиране на ирландските банки и за попълване на държавната хазна, съобщи Ройтерс, цитирайки ирландската държавна медия RTI.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg