EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ирландия продължава с преговорите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ирландия продължава с преговорите

mail09:33 | 24.11.2010прегледи 493 коментарикоментари 0


Преговорите между Дъблин, Европейския съюз и Международния валутен фонд за спасителен пакет за ирландската икономика продължават и съобщенията в медиите за постигнато споразумение са прибързани, заяви говорителят на ирландското министерство на финансите Еоин Дорган, цитиран от Reuters.
Той определи съобщенията, че Ирландия е приела спасителен пакет от 85 милиарда евро, като спекулации.
"Техническите екипи все още уточняват какъв ще бъде пакетът. Очакваме тези дискусии да отнемат две седмици. Те започнаха едва в понеделник", каза Дорган.
Ирландската държавна медия РТЕ съобщи по-рано днес, че ЕС и МВФ ще предоставят на Дъблин 85 милиарда евро за рекапитализиране на ирландските банки и за попълване на държавната хазна.
Според предварително разпространената информация Ирландското правителство ще придобие мажоритарния дял от акциите на ирландската централна банка, съобщи още Reuters, като се позова на правителствени представители.
В спасителния пакет на МВФ и ЕС са предвидени 48 милиарда евро за ограничаване на ирландския бюджетен дефицит през следващите три години, между 15 и 20 милиарда за
рекапитализиране на банките и, както и резервен фонд от 20 милиарда евро за банките.
"Пакетът ще доведе до увеличаването на капитала на ирландските банки от 8 до 12 процента, като целта е да се укрепи доверието на вложителите във финансовата система", съобщи още РТЕ.
Медията не е споменала откъде е получила информацията.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg