EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Започва ремонт на "Цар Борис Трети"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започва ремонт на "Цар Борис Трети"

mail17:02 | 08.04.2021прегледи 1647 коментарикоментари 0


На 10 април, събота, започва реконструкция на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис Трети", като целият участък от обръщателно ухо "Съдебна палата" до трамвайно ухо "Княжево" ще бъде направен поетапно, съобщават от Столичната община.
Този участък обслужва трамвайна линия номер 5, която е най-натоварената линия в София. В обхвата на реконструкцията се включва подмяна на релсовия път, контактно-кабелната мрежа, улично осветление, ремонт на пероните на спирките, пътното платно и тротоарите.
Строителството ще се извършва поетапно - първи етап на строителството обхваща трасето по бул. "Македония" и участъка от пл. "Руски паметник" до трамвайно ухо "Бъкстон". Втори етап - от трамвайното ухо "Бъкстон" до трамвайно ухо "Княжево".
По бул. "Македония" трасето на трамвайната линия се запазва в центъра на обособеното трасе. Релсовия път на бул. "Македония" се предвижда да бъде с тревно покритие и създаване на т.нар. зелен трамвай и линеен парк.
Трамвайното движение в участъка от ухо "Бъкстон" до пл. "Македония" ще бъде спряно, като ще бъде осигурена заместваща автобусна линия номер 5-ТМ, която ще спира на всички спирки по трасето на трамвайна линия номер 5.
С оглед намаляване на затрудненията на живущите в района, както и за осигуряване на проходимост на автомобилното движение участъка по бул. "Македония" ще се работи на два подетапа - първият от тези подетапи предвижда затваряне на южното локално платно като ще се осигурят обходни маршрути. Ще се осигурят пешеходни преминавания при ул. "Ивайло" и ул. "20-ти април", информират от общината.
Местата за паркиране в ремонтирания участък ще бъдат запазени на 70 процента. Стикерите за платено паркиране ще важат и за съседни подзони, за което е внесен доклад в Столичен общински съвет.
Вече са доставени 13 нови трамвайни мотриси, които ще се движат по новите релси. Ще бъдат обновени пероните и спирките на градския транспорт. Проектът включва и доставка и монтаж на видеонаблюдение по спирките на трамвайното трасе, съобщават от Столичната община.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg