EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Разговори за голяма коалиция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Разговори за голяма коалиция

mail07:25 | 27.11.2017прегледи 6420 коментарикоментари 0


Ръководството на Християндемократическия съюз на германския канцлер Ангела Меркел реши вчера да действа за съставянето на нова "голяма коалиция" със социалдемократите, за да може най-голямата европейска икономика да излезе от политическата безизходица, предаде Ройтерс.
Четвъртият мандат на Меркел беше поставен под съмнение преди седмица, когато се провалиха преговорите за съставяне на правителство между консерваторите, свободните демократи и Зелените. Но в петък социалдемократите, под силен натиск да бъде запазена стабилността и да се избегнат нови избори, промениха коренно позицията си, изключваща всякакво участие в бъдеще правителство и се съгласиха на преговори с Меркел, припомня агенцията.
"Имаме твърдото намерение да имаме ефективно правителство", заяви пред журналисти след четиричасовата среща на ръководството на ХДС Даниел Гюнтер, премиер на провинция Шлезвиг-Холщайн. "Твърдо вярваме, че това не е правителство на малцинството, а съюз с парламентарно мнозинство. Това е голяма коалиция", добави той.
По-рано вчера премиерът на провинция Бавария и председател на баварския Християнсоциален съюз - сестринската партия на ХДС - Хорст Зеехофер подкрепи съставянето на "голяма коалиция".
"Коалиция между консерваторите и ГСДП е най-добрият вариант за Германия - във всеки случай е по-добър от коалиция със Свободната демократическа партия и Зелените", заяви Зеехофер пред вестник "Билд ам зонтаг".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg