EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В.Търново - драстичeн спад на извънградски имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В.Търново - драстичeн спад на извънградски имоти

mail12:30 | 07.08.2012прегледи 617 коментарикоментари 0


Драстично е спаднала стойността на извънградските имоти, които се намират в села в близост до Велико Търново. Това каза за Радио „Фокус”-Велико Търново брокерът Ивайло Славов. Предимно млади семейства търсят къщи в села, които се намира близо до Велико Търново. Предпочитани са имоти в села на около 10-15 километъра от областния град. Най-търсени са къщи в тези села, които се намират най-близо до Велико Търново – на около 3-4 километра, където добрият транспорт и добрите условия обуславят и един не лош начин на живот за едно младо семейство и за отглеждането на деца. Брокерът отбеляза, че в момента има доста изгодни предложения за закупуване на такъв тип имот.
Друг вид хора, които купуват къщи по селата, са тези, които търсят имот тип вила, който да използват за почивка през събота и неделя или по време на отпуск. Традиционно те търсят чистия въздух и спокойствието, което предлагат селата.
По думите на Ивайло Славов бавно, но сигурно цените на този вид извънградски имоти си връщат равнищата отпреди пет-шест години, преди вълната на международните купувачи, които превишиха в пъти стойностите на извънградски имоти. Той посочи, че сделките, които се реализират в момента, са по-малко на брой и на по-ниски равнища, но такива сделки все пак се случват.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158