АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
 Сладкарските изделия - луксът на трапезата
         16:05 | 15.10.2025 |
         Сладкарските изделия - луксът на трапезата
         16:05 | 15.10.2025 |  647
 647 
         Българският потребител е изключителен ценител и традиционалист на сладкарските изделия, а за всеки празник се приготвят десерти от нашите майстори с много труд и внимание.
 Прясно изпечен хляб - любим на българкия потребител
         12:35 | 19.09.2025 |
         Прясно изпечен хляб - любим на българкия потребител
         12:35 | 19.09.2025 |  1302
 1302 
         Близо 3 000 000 броя хляб са реализирани от веригата през последната година, като освен класически селски бял хляб, клиентите често избират специални хлябове – протеинови, със семена и със закваска.
 Гъмза и сира в купаж
         16:05 | 16.09.2025 |
         Гъмза и сира в купаж
         16:05 | 16.09.2025 |  1057
 1057 
         Това лято "вдъхват нов живот на позабравения сорт Тамянка" и виното от този сорт грозде заслужено се нарежда сред най-емблематичните за изба "Магура“ през този сезон.
 Фрапе с вино представя Института по лозарство в Плевен
         18:10 | 29.08.2025 |
         Фрапе с вино представя Института по лозарство в Плевен
         18:10 | 29.08.2025 |  2308
 2308 
         Във фрапето има мляко, но вместо кафе се добавя специална емулсия от вино, фибри и протеини. Тя е разработка на Николай Солаков от Института по криобиология и хранителни технологии в София, допълни инж. Цветанов.
 Винено-кулинарен туризъм в Сицилия
         12:03 | 20.08.2025 |
         Винено-кулинарен туризъм в Сицилия
         12:03 | 20.08.2025 |  831
 831 
         Сицилия вече не е само море и културни забележителности, а може би най-вече преживявания на трапезата и в избата.Винено-кулинарният туризъм като преживяване, което ангажира сетивата, е традиция, превърнала се във феномен, а бизнесът се адаптирал и подготвя за нея.
 Сол в сладките, захар в солените храни
         11:54 | 28.07.2025 |
         Сол в сладките, захар в солените храни
         11:54 | 28.07.2025 |  1154
 1154 
         Знаете ли, че един европеец консумира средно около 37 кг захар годишно, а според Световната здравна организация 9 кг биха били напълно достатъчни? Освен това в ЕС се консумира средно близо 3,5 кг сол на глава от населението годишно, докато според СЗО максимумът би трябвало да бъде 1,8 кг.
 Скъпо ли е здравословното хранене?
         07:10 | 01.07.2025 |
         Скъпо ли е здравословното хранене?
         07:10 | 01.07.2025 |  1009
 1009 
         Според резултатите от ново национално представително проучване, реализирано от изследователски център „Тренд“, едва 6% от българите определят начина си на живот като изцяло здравословен, а 55% изобщо не спортуват. Почти половината от анкетираните (48%) смятат, че здравословното хранене е „твърде скъпо“, а 41% определят достъпа до качествена храна като затруднен.
 Хляб по рецепта на 5000 години в Турция
         18:10 | 28.05.2025 |
         Хляб по рецепта на 5000 години в Турция
         18:10 | 28.05.2025 |  764
 764 
         Идеята за "възраждането" на рецептата се зародила, след като при археологически разкопки през 2024 г. в района на могилата Кюллюоба в окръг Ескишехир бил намерен уникален археологически обект – хляб на 5000 години.
 Фестивал на баницата в с. Баница
         18:12 | 14.05.2025 |
         Фестивал на баницата в с. Баница
         18:12 | 14.05.2025 |  872
 872 
         По традиция кулинарните шедьоври ще бъдат разделени в три категории – солена, сладка и оригинална баница. Те ще бъдат оценявани от жури с председател - популярният готвач Иван Звездев.
 Български гурме магазини в Taste the World  Expo
         14:30 | 07.05.2025 |
         Български гурме магазини в Taste the World  Expo
         14:30 | 07.05.2025 |  961
 961 
         Деликатеси с шафран, дълъг черен пипер от Камбоджа и фаткарон (корейски макарон) могат да опитат посетителите от 9 до 11 май.



 
                
                
               



