EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шкода + ЧЕЗ с проект за електромобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шкода + ЧЕЗ с проект за електромобили

mail07:00 | 22.02.2017прегледи 10288 коментарикоментари 0


Две от най-големите чешки компании - Шкода Ауто и  ЧЕЗ, планират да работят заедно за развитие на електрически превозни средства и инфраструктура, съобщава Prague.TV. Шкода ще направи електрически автомобили, докато ЧЕЗ ще развие и изгради зарядни станции. Липсата на зарядни станции, често е спънка в разпространението на електрически автомобили.
Въпреки, че електрическите коли все още не са в масово производство, вече има около 70 зарядни станции в Чехия, обслужващи  няколко стотин електрически превозни средства. Около 40 повече станции са планирани по основни магистрали. ЧЕЗ е получил финансиране от ЕС за проекта, тъй като ЕС  насърчава употребата на електрически автомобили, за да се подобри околната среда. Мрежата от зарядни станции в Чехия е  най-голямата в ЦИЕ.
Броят на електрическите автомобили се очаква да се увеличи и през 2030 г. заедно те ще консумират  толкова ток колкото може да произведе един реактор. ЧЕЗ обаче не дава подробности около проекта.
Според Шкода до 2025 г. електрическите автомобили биха могли да съставляват около 20 до 25 на сто от продажбите на автомобили.  Електрическите автомобили в момента имат по-висока цена, което в комбинация с кратък живот на батерията и относителна липса на зарядни станции прави колите непривлекателни за потенциалните купувачи.
Разпространението на електрически автомобили могат да бъдат подкрепени от публичния сектор. Използването им  се насърчава като начин за намаляване на смога, което бе  проблем в цяла Чехия тази зима. Премиерът Бохуслав Соботка заяви, че правителството ще търси средства от ЕС за станции за зареждане. Правителството също така обяви намерението си да се субсидира закупуването на електрически автомобили за фирми, държавни учреждения и общини.
Шкода планира масово производство на хибридни електрически автомобили  до 2019 г., а  чисто електрически автомобил ще бъде на пазара през 2020 г., на базата на VW I.D. концепция.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg