EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Шел не може да купуват руски газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шел не може да купуват руски газ

mail07:35 | 06.04.2022прегледи 841 коментарикоментари 0


Британската компания "Шел" не може да купува руски газ заради антируската политика на Великобритания, заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на президента на Русия Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Лондон иска да бъде лидер на всичко антируско. Той дори иска да изпревари Вашингтон! Това е цената!", каза за ТАСС Песков. Така той коментира факта, че Великобритания, за разлика от страните от Европейския съюз, е наложила санкции срещу Газпромбанк и това не позволява на "Шел" да купува руски газ в рубли.

По-рано агенция Блумбърг съобщи, като се позова на свои източници, че британската компания вероятно няма да може да плаща за доставки този месец именно заради санкциите срещу банката на руската държавна газова компания Газпром.

На 31 март руският президент подписа указ, съгласно който купувачите на руски газ от "неприятелски държави" да откриват специални сметки в рубли и валута в Газпромбанк, за да се разплащат, отбелязва ТАСС. Купувачите ще прехвърлят средства в чуждестранна валута към банката, която ще купува рубли на пазарите и ще ги превежда по техни специални сметки в рубли. Именно от тях ще се извършва плащането за доставките.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg