EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Членството на Турция в ЕС несигурно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Членството на Турция в ЕС несигурно

mail11:00 | 08.01.2013прегледи 380 коментарикоментари 0


Присъединяването на Турция към Евросъюза не е предопределено; то изисква усилия и от Анкара, и от Брюксел, заяви в интервю за АФП шведският министър на външните работи Карл Билд.
Нищо не е гарантирано на този свят. Нищо не е сигурно в този живот – каза в Измир Билд, който е привърженик на присъединяването на Анкара към ЕС.
Нужни са усилия от двете страни. Необходим е продължителен процес на реформи в Турция и това изисква непрекъснато отворена позиция от страна на Евросъюза, добави той.
Според него в крайна сметка Турция ще стане членка на ЕС. Не ме питайте кога, но аз вярвам, посочи той.  През 2005 г. Турция започна преговори за присъединяване към ЕС, но те тъпчат на едно място главно заради съпротивата на някои европейски страни като Франция и Германия срещу пълноправното й членство, но и заради спънки от страна на Анкара.

Билд заяви, че се надява преговорите между Анкара и Брюксел да се активизират през 2013 г.
В годишния доклад за напредъка в процеса на присъединяване на Турция, публикуван през октомври, Европейската комисия изразява съжаление за слабости главно в областта на индивидуалните свободи. Според Билд проблемите идват от старата конституция, съставена от военната хунта след преврата през 1980 г. и може да бъдат преодолени с нова конституция и съдебни реформи. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg