EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция се учи от данъчния модел на Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция се учи от данъчния модел на Германия

mail16:36 | 03.01.2011прегледи 764 коментарикоментари 0


Френското правителство твърди, че знае решението за справяне с бавния ръст и загуба в индустрията. И то е - да бъде в по- голяма степен като Германия, отбелязва в публикация The Wall Street Journal.
Френските автомобилни компании очакват тази година да произведат малко над половината количество автомобили в сравнение с преди пет години. Немското производство на автомобили също е на нивото като от преди пет години. Франция очаква 1.6% икономически ръст през 2010 г., и около 2 % през 2011 и 2012 г., според данни Европейската комисия. Германия на свой ред залага на 3.7% ръст през 2010 г. и над 2 % през следващите две години. Франция очаква бюджетен дефицит от около 7 % от БВП към 2012 г., а Германия се готви за дефицит под 3 %, според данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.
„Възхищавам се на германския модел,” заяви наскоро френският президент Никола Саркози. „Трябва да се поучим от него”.
Френското правителството прави в момента детайлно сравнение между данъчната система на Германия, която имат по- ниски корпоративни и подоходни данъци в сравнение с Франция. „Изходната точка на това проучване е сближаване с Германия,” коментира през декември френският бюджетен министър Франсоа Бароин. „Това е с цел да направим нашата икономика по- конкурентна,” допълни още Бароин.
Германия традиционно дължи ръста си на чуждите инвестиции и износ, които процъфтяват благодарение на търсенето от Китай, и обикновено успява да се справи по- добре с бюджетния дефицит в сравнение с Франция.
Франция, обратно, постига ръст благодарение на потреблението през последното десетилетие. В продължение на три десетилетия правителството излиза на плюс в резултат на публичното търсене. През последите две години обаче този модел беше уязвен заради икономическата криза, която формира и бюджетният дефицит в страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046