EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:„Златни пясъци“ АД , „Хювефарма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:„Златни пясъци“ АД , „Хювефарма

mail18:15 | 17.12.2021прегледи 909 коментарикоментари 0


Седем строителни фирми и консорциуми са подали документи за обществената поръчка на Столична община за избор на изпълнител на ремонта на около 700 метра от ул. "Опълченска" в участъка от бул. "Тодор Александров" до бул. "Сливница", включително моста над река Владайска. Общата цена на строително-монтажните дейности е 25 милиона лева без ДДС. Документи подадоха „Щрабаг“ ЕАД, „Монолит София“ АД, „Джи Пи груп“ АД, „ПСТ груп“ ЕАД, „Обединение Опълченска“, в което влиза „Трейс Груп Холд“ АД, която ще работи в партньорство с „Обонато Билд“ ЕООД, „Обединение Улица Опълченска 2021“ с „Геострой“ АД и „Пътстрой 92“ АД. В ДЗЗД „София ФБ“ сдружение са направили „Фармвил“ ЕАД и БКС „Озеленяване“ ЕООД. Цената на предстоящия ремонт на тази част от ул. „Опълченска“ е до 7,2 млн. лв. Срокът за изпълнението му е 270 дни от началото на работата.

-----------------

Акционерите на „Златни пясъци“ АД са одобрили прехвърлянето на имоти за почти 14,4 млн. лева, включотелно 4-звездния хотел „Морско око Гардън“ и терена с проект за строителство на мястото на съборения "Морско око Бийч", в отделно дружество, създадено съвместно с дъщерно дружество на курорта. Заради забрана от Комисията по финансов надзор (КФН) акционерите не са обсъждали продажбата на дял от новоучреденото дружество на частен инвеститор. Парите от евентуална такава сделка са щели да се използват за основен ремонт на хотел „Адмирал“ в курортния комплекс, така че не е изключено в бъдеще да се направи нов опит за продажба на дял или на цялата нова компания с апортираните в нея имоти. Ако тя се случи, в портфейла на дружеството ще остане само хотел „Адмирал“, след като „Морско око Бийч“ беше съборен.

----------------

„Хювефарма“ създаде нова фирма, фокусът на която е производство на омега-3 масла, получени от микро алги, предназначени за прилагане като функционални добавки за здравословно хранене, съобщи журнал Animal Health, изготвяно от IHS Markit. „Хювефарма“ разполага с общ ферментационен капацитет от над 10 000 м3. Новото производство се осъществява във ферментационния завод на компанията, намиращ се в град Пещера. Неотдавна „Хювефарма“ стартира продажбите в този нов бизнес сегмент и според фирмата „първите реализирани резултати надхвърлят очакванията“. Голямата част от приходите на "Хювефарма" са от производство и продажба на ветеринарни продукти, ензими, пробиотици, фуражни добавки и ваксини за животновъдството , докато здравето на хората представлява по-малкият сегмент от дейността на фирмата.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047