EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Емко, Манго, рибна ферма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Емко, Манго, рибна ферма

mail15:10 | 25.01.2019прегледи 1226 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще решава наново дали предприятието за търговия с оръжия и боеприпаси "Емко" на Емилиян Гебрев може да придобие русенския военен завод "Дунарит". Решението е на Върховния административен съд (ВАС). Делото е по жалба на "Виафот Инвестмънт България", тъй като е заложен кредитор на цялото търговско предприятие на "Дунарит". Магистратите отменят решението на долната инстанция, което потвърждава това на КЗК, че нотифицираната сделка за придобиване на акции от капитала на "Дунарит" от страна на "Емко" не попада в обхвата на концентрация.

-----------------------

Испанската верига за облекла Mango, която от 2014 г. има два собствени магазина в София, планира да открие още четири обекта в страната до края на годината, съобщи компанията за маркетингови проучвания M-Brain. Допълнителни магазини ще бъдат отворени също в Хърватия и Румъния, където веригата има по-силно присъствие. Модната къща е обявила намеренията си да открие още два магазина в Хърватия, с което броят им ще достигне 15, както и да увеличи обектите си в Румъния от 16 на 20. Плановете за България са до края на годината да има 4 нови магазина. В момента веригата има два обекта в София - в The Mall на "Цариградско шосе" и в Ring Mall на "Околовръстен път". Марката ще присъства и в мол Delta Planet във Варна, който трябва да заработи в края на март 2019 г. Засега не е ясно дали и някой от останалите нови магазини ще бъде извън столицата. Испанската марка присъстваше в България до 2013 г. чрез местен представител - "Атриум България", но той беше обявен във фалит и магазините бяха затворени. Година по-късно Mango влезе в страната директно, като създаде собствено дъщерно дружество - "Манго България". Последният публикуван отчет показва, че за 2017 г. компанията е отчела 7.2 млн. лв. приходи от продажби и 79 хил. лв. нетна печалба. Подобни са резултатите и за предходната година.

-----------------------------

Едно от най-големите пъстървови стопанства се прави край Къпиново, област Велико Търново. Инвестицията е на великотърновската фирма „Аквапроджект 2020“ на Йордан Йорданов. Кметът на селото Добрин Георгиев е дал положително становище за изграждането на рибната ферма. Стопанството е планувано край местната река на мястото на земеделски земи в местността Лъката. От Община Велико Търново вече са одобрили изменението на подробния устройствен план за имота. Пъстървовото стопанство ще е едно от най-големите в Централна Северна България – на площ от 5499 кв. метра. Комплексът включва риболюпилня и седем отделни басейна, включително и четири угоителни. Имотът не е присъединен към мрежата за еленергия, захранването с електричество ще се осъществи чрез монтиране на соларна система. Зелена светлина за него е дала Регионалната екоинспекция. Басейните с пъстърви са свързани с близката река Веселина, откъдето ще се пълнят. В региона вече възродиха и друго пъстървово стопанство, което е съществувало още от соца – това край Мусинската пещера.

------------------------

Пловдивският административен съд отмени наложените от НАП възбрани върху имоти на Ветко Арабаджиев и запори върху негови банкови сметки с окончателно решение. Причината е, че в случая става дума за свръхобезпечение – данъчните си търсели от фирма на Ветко 606 600 лв. ДДС, а му забранили да се разпорежда с имоти за над 16 116 304 лв. Всъщност фирмата, чиито имоти и сметки са възбранени и запорирани, е "Виктория Груп Корпорейшън" ЕАД, в чиито документи Вълчо Арабаджиев не фигурирa. Седалището й е в пловдивския хотел "Марица". След като в края на август м. г. Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха обвинени задочно в данъчни престъпления и пране на пари, а синът им Вълчо –задържан, НАП – Пловдив, започва ревизия на фирмата за периода 1 декември 2012-а – 31 август 2018 г. Данъчните посочват, че очакват публични задължения по ЗДДС в размер на 606 600 лв. главница и лихва от 39 398., 1 лева, изчислени към 16 октомври 2018 г. Затова искат налагане на предварителни обезпечителни мерки и на 29 октомври 2018-а публичен изпълнител издава постановлението за налагането на възбраните и запорите, чиято стойност е 16 116 304,98 лв. Данните на възбранените имоти са заличени в съдебното решение, но е ясно, че сред тях има и хотели на Ветко и Маринела. От "Виктория Груп Корпорейшън" възразили до НАП, че наложените обезпечения са прекомерни, и предложили други имоти за възбрана – основно магазини.

Източник: 24 часа, Капитал, Борба - Велико Търново, Блиц


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg