EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трайков свали цената на "Цанков камък"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трайков свали цената на "Цанков камък"

mail14:38 | 18.10.2010прегледи 1224 коментарикоментари 0


С 10 млн. евро може да бъде намалена цената на проекта "Цанков камък", заяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
Той се позова на приключващи разговори с изпълнителя на проекта - австрийската компания "Алпине". Цената на частта, извършвана от "Алпине", ще бъде намалена с около 10 млн. евро или малко повече, въз основа на съгласието между двете страни, посочи Трайков. По думите му австрийската компания се е отказала от част от дължимите й по договор ескалационни надбавки.
Крайната цена на работата, извършена от "Алпине", е около 380 млн. евро.
Ще има сериозни промени в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/, заяви министърът в отговор на журналистически въпроси. Той добави, че подробности ще има в сряда, когато Министерският съвет ще разгледа предложените промени. По думите му дейността на комисията няма да бъде нарушена.
Министър Трайков отбеляза, че преструктурирането на Българския енергиен холдинг ще бъде съобразено с изискванията на европейското законодателство и повишаването на общата ефективност на дейността на дружествата. Една от промените е разделението на Националната електрическа компания и Електроенергийния системен оператор по дейности, посочи той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg