EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Схеми за нисколихвено кредитиране на бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Схеми за нисколихвено кредитиране на бизнеса

mail09:10 | 07.02.2012прегледи 1471 коментарикоментари 0


Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев призова Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да подготви и представи в кратки срокове детайлна схема за нисколихвено кредитиране на фирми, разработващи проекти по ОП "Конкурентоспособност". Това съобщиха от пресофиса на министъра.
Схемата ще бъде подготвена и представена до началото на март и ще очертае конкретните срокове и условията, които ще се прилагат спрямо фирмите. Решението е взето на работна среща, инициирана от министър Дончев по покана на Българската асоциация на консултантите по европейски програми. В нея са участвали Жулиета Хубенова, заместник-министър на икономиката енергетиката и туризма, както и представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българска стопанска камара, Асоциация на индустриалния капитал в България, Българската търговско-промишлена палата и др.
Принципният спор относно традиционните схеми за грантово финансиране и финансовия инженеринг ще стои отворен, включително и по отношение на следващия програмен период, е отбелязал министър Дончев. Оперативна програма "Конкурентоспосбност" ще бъде най-големият финансов инструмент и е въпрос на усилия тази година да очертаем как ще изглежда той от началото на 2014 г., е заявил министър Дончев. Според него дискусията трябва да продължи в контекста на следващия програмен период. По думите му формулата за разпределение на целия обем за периода 2014 - 2020 г. предполага 30 процента от ресурса да бъде отделен в кохезионен фонд, 25 процента - в Европейски социален фонд, а останалият ресурс - в Европейски фонд за регионално развитие. Предвижда се половината от ресурса на Европейски фонд за регионално развитие да бъде насочен към инициативи, свързани с бизнеса - финансиране на иновационна икономика, намаляване на емисиите парникови газове, малки и средни предприятия. Участниците в срещата са се договорили да бъде организирана още една дискусия в същия формат, която да разгледа конкретни проблеми и казуси, свързани с изпълнението на проекти от страна
на бизнеса.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4151