EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сливат се Alpha bank и Emporiki Bank

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сливат се Alpha bank и Emporiki Bank

mail12:30 | 02.08.2012прегледи 564 коментарикоментари 0


Гръцката Alpha bank е предложила на френската Credit Agricole да изкупи акционерния й капитал в Emporiki Bank, съобщава електронното издание Нюз ин.
От банката категорично отрекоха публикациите, че вече е постигнато споразумение с Credit Agricole. В съобщение на Alpha bank се отбелязва, че предложението допринася за сигурното преструктуриране на гръцката банкова система. Агенция АНА-МПА съобщава, че целта на френската банка е да постигне стратегическо сътрудничество чрез сливане, което да помогне за подобряване на позициите на Emporiki Bank в Гърция. В новата структура Credit Agricole планира да има сериозен дял,
запазвайки присъствието си на гръцкия пазар, посочва агенцията. В днешния си брой в. "Имерисия", цитиран от БТА съобщава, че ръководството на Alpha bank е близо до сключване на две споразумения с голямо значение. Първото е стратегическо сътрудничество с френския банков гигант Credit Agricole чрез придобиване на гръцкия й филиал - Emporiki Bank, а второто - за капиталово участие в новата банкова организация на Paramount Fund от Катар.
Според информацията на "Имерисия" споразумението за сливане на двете банки ще бъде сключено до средата на септември. След сделката Credit Agricole ще има стратегически дял в новата банкова организация, който ще придаде по-голяма стойност на перспективите пред французите на гръцкия банков пазар и на пазарите в Югоизточна Европа, на които Alpha bank има сериозно присъствие - в Албания, България, Кипър, Румъния, Сърбия, Македония и Украйна. От друга страна Alpha bank ще се сдобие със силен банков партньор и перспективи за по-благоприятни условия за кредитиране в бъдеще, се посочва в публикацията на "Имерисия".

 


Тагове: банки, сливане
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg