EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Първа зарядна станция на община Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първа зарядна станция на община Бургас

mail15:10 | 03.11.2020прегледи 408 коментарикоментари 0


Първата зарядна станция по меморандума за изграждане на публична мрежа от зарядни станции, между Община Бургас и Eldrive, е инсталирана и пусната в експлоатация. Станцията се намира в общински паркинг „Гурко“. Достъпът за електромобили до станцията е свободен и безплатен, само за времето за зареждане. Зарядната станция е първата от общо петдесет, които община Бургас и Eldrive се договориха да бъдат изградени на територията на общината до края на следващата година.

Инсталираната станция е ABB DC Wallbox с мощност 24 kW и позволява зареждане на масовите модели електромобили за под един час. Финансирането е  по проект  „Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда – Южна България“, осигурено от Фонд за Устойчиви Градове и Обединена Българска Банка АД.

Eldrive е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона. Мрежата от публични станции е единствената с национално покритие и единствената, която разполага с платформа, позволяваща информация в реално време за статуса на съответната зарядна станция. Към момента мрежата Eldrive включва над 260 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg