EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още уволнения в енергетиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още уволнения в енергетиката

mail07:15 | 27.06.2013прегледи 1089 коментарикоментари 0


Съветът на директорите на "Български енергиен холдинг" ЕАД освободи Борислав Борисов от Съвета на директорите на "Националната електрическа компания" ЕАД.
Неговото място заема Сава Савов. Промени са извършени и в АЕЦ "Козлодуй". От Съвета на директорите са освободени Валентин Николов, Теодор Шопов и Валентин Груев. Техните места се заемат от Иван Генов, Александър Николов и Георги Христозов. Изпълнителният директор на "Мини Марица изток" ЕАД и член на Съвета на директорите на въгледобивното дружество Теодор Дребов и Димо Димов също са освободени. Новоизбраните членове в състава на СД на "Мини Марица изток" ЕАД са Станимир Казлачев и Щерьо Щерев. Промяна в Съвета на директорите има и в "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД, след като бе освободен Георги Христозов. Новоназначен в състава на СД е Михаил Митков.

Управляващите ще си отидат, когато успеят да объркат изцяло енергийната система. Това заяви икономистът Красен Станчев, цитиран от Дарик. По думите му това е една от задачите на ДПС и Коалиция за България - доказателство за това е решението на правителството да намали цената на тока, което обаче ще доведе до сериозни последици върху енергетиката ни.
"Ситуацията в Народното събрание днес и в последните две-три седмици се обяснява не с това, че има 120 на 120 гласа и не с това, че Волен Сидеров държи ветото върху кворума на парламента. Ситуацията се обяснява с това, че това ад-хок мнозинство ще трябва по някакъв начин да свърши определена работа. Част от тази работа е блокирането на Набуко - Запад", коментира Станчев. По думите му следваща задача на това мнозинство е допълнително да обърка нещата в енергетиката: "Това става по няколко линии, вижда се много добре и по мерките, които се взимат, уж за поевтиняване на енергийния микс".
Станчев обърна внимание на още един фактор: "След като се изпълни тази задача - тоест допълнителното влошаване на нещата в енергетиката - това ад-хок мнозинство ще си тръгне. Дали ще бъде веднага или с известно закъснение, е въпрос на тяхно решение".
Енергийният експерт Илиян Василев подчерта, че зависимостта на България от Русия в сферата на енергетиката се увеличава . Според експертите от Центъра за изследване на Балканския и Черноморски регион страната ни трябва да залегне на собствени източници на газ и да не пренебрегва възможностите, които предоставя проектът "Набуко - Запад".

"От 2005 до 2011 година България е увеличила зависимостта си от руски газ от 81 на 85 процента, Румъния се движи около 26-27 процента, тоест около две трети от природния газ тя вкарва от Русия - има собствено производство и вече има интерконекторна връзка с Унгария, през която може да има друг газ. От всичките страни най-потърпевшият обект е Унгария", уточнява Дарик.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163