EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Сливен строи две ФВЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Сливен строи две ФВЦ

mail16:10 | 14.09.2022прегледи 883 коментарикоментари 0


Общинският съвет в Сливен даде съгласие за подписването на предварителни договори за присъединяване към електроразпределителната мрежа на два обекта за производство на електрическа енергия с "Електроразпределение Юг". Това е етап от инициативата за изграждане на фотоволтаична електроцентрала за собствени нужди, чрез която Общината да намали разходите си за електроенергия.

"Със собствена фотоволтаична централа Община Сливен ще произвежда цялото количество електроенергия, която използва в дейността си, от възобновяеми източници. Това коментира пред журналисти кметът Стефан Радев след решението. През зимата на 2022 година започнахме процедура по издаване на становище за нашите терени. Получихме това становище, заедно с проект на предварителния договор. Той предвижда изграждане на две централи за по 3,5 мегавата всяка", посочи той. 

Предстои изготвяне на технически проект. По предварителни данни сумата за изграждането ще бъде от порядъка на 10-11 милиона лева. Кметът поясни, че Общината вече разполага с почти половината от тях от разпореждането с правото на строеж на другите терени. За другата част от средствата ще се проведе обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg