EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новите смартфони Windows Phone 8X и 8S

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новите смартфони Windows Phone 8X и 8S

mail14:15 | 20.09.2012прегледи 601 коментарикоментари 0


Microsoft избра глобалния лидер в мобилните иновации и дизайн HTC, за да даде името на своята операционна система Windows Phone и за име на нови смартфон модели.
Компаниите представиха Windows® Phone 8X и 8S by HTC®. Двата нови смартфона събират за първи път в едно устройство напълно новата операционна система Windows Phone 8, възможностите за възпроизвеждане на студиен звук на Beats Audio™, повече възможности на камерата и, естествено, основополагащ дизайн.
Windows Phone 8X може да се поръча в редица цветни решения на корпуса като калифорнийско синьо, графитено черно, огнено червено или лимонено жълто. Windows Phone 8S от HTC пък ще се предлага в домино (черно и бяло), ярко червено, морско синьо и сиво.
Със своите 2.1mp, бленда f/2.0 и широкоъгълен 88-градусов обектив, камерата на смартфона може да снима едновременно четирима и повече души. Моделите поддържат и видеозаснемане с резолюция от 1080p. Камерата на задния панел пък е със CMOS матрица с 8 mp, BSI сензор за по-добро снимане при слаба светлина, 28 mm обектив с бленда f/2.0 и специален чип за обработка на изображенията. Реален бутон за заснемане улеснява достъпа до камерата и позволява да бъдат заснети спонтанни моменти дори и без да отключвате телефона.
Технологията от Beats Audio се отличава с автентичен звук, който е подобен на този в звукозаписно студио и носи духа на оригиналния запис. Допълнително, Windows Phone 8X от HTC с Beats Audio е оборудван с уникален аудио усилвател, който работи както през 3.5 милиметровия аудио жак, така и през говорителя на телефона. Така звукът е още по-впечатляващ, независимо дали слушате музика, играете игра или гледате филм.
Windows Phone 8X е снабден с 4.3-инчов LCD2 екран с HD резолюция. Дисплеят е допълнително защитен от падане и надраскване с олекотено Gorilla® Glass 2 защитно стъкло, чиято подсветка намалява отраженията и отблясъците по екрана и осигурява ясен поглед върху него при всякакви условия. Другият нов смартфон, Windows Phone 8S от HTC пък е с 4-инчов супер ярък LCD екран, отново защитен с Gorilla® Glass покритие. С него характерните за Windows Phone Live Tiles, както и всяка ваша снимка или съобщение, се виждат с искрящи цветове.
Windows Phone 8X и 8S ще бъдат на пазара в началото на ноември. Двата нови смартфона ще се предлагат от 150 телеком оператора в над 50 държави. В Европа смартфоните ще се предлагат от най-големите телекоми - Orange, O2, MTS, Three UK, T-Mobile, Vodafone, Turkcell и Avea.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163