EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови линии Истанбул - Пловдив, Варна-Бургас-Москва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови линии Истанбул - Пловдив, Варна-Бургас-Москва

mail17:49 | 28.10.2010прегледи 2105 коментарикоментари 0


С много по-богата програма от миналогодишната стартира зимният чартърен сезон на летище Пловдив. Това заяви в ефира на Дарик радио изпълнителният директор на аеропорта Дойчин Ангелов. Нова линия стартира от град Катовице - Полша, връщат се авиокомпании, които преди 2-3 години бяха напуснали Пловдив, уточни той. Летището ще работи с тур операторската фирма „Туи", а в съботните дни ще има сезонен полет и от Англия. От 30 декември се подновяват и редовните зимни полети до Москва на руската компания S 7, които ще бъдат осъществявани с „Еърбъс 319". С тази дестинация чартърите стават четири, може би ще се появят и други, но това ще стане ясно в средата на ноември, добави Ангелов.
На 2 ноември на летище Пловдив каца първият самолет от новата редовна линия на ниско тарифната авиокомпания „РайънЕър" от Лондон. Самолетът ще се приземи в 11.40 часа. Гостите ще бъдат посрещнати със специална празнична програма. Тя ще протече вътре в терминала, а не на пасажерската стълба, защото летищните работници разполагат само с 25 мин. за обслужване на самолета, каза шефът на аеропорта. Преди кацането на първият „Боинг 737" ще бъде засадено и дръвче, с което символично си пожелаваме с увеличаването на листата му, да се увеличават и полетите ни, обясни той. Предвидена е и фолклорна програма.
„Боинг 737" е 189-местен, билетът до Лондон струва 33 евро. Поради големия интерес към линията, „Райънеър" пускат три извънредни полета - два в последните два четвъртъка на декември и един в първата седмица след Нова година. Редовните полети са във вторник и събота. Напролет очакваме поне още една дестинация до Испания или Италия, каза още Дойчин Ангелов. До месец очакваме посещение от Турция, двама превозвачи от югоизточната ни съседка проявяват интерес по линията Истанбул - Пловдив, заяви още летищният шеф.
 

Варна също с нови линии

 Нова редовна линия Варна-Бургас-Москва (летище Шереметиево) ще обслужва летище Варна през зимния сезон, съобщиха от пресцентъра на аеропорта.Полетите ще започнат на 30 октомври и ще се изпълняват от авиокомпания "България Ер" веднъж седмично в събота.С откриването на линията до Шереметиево възможностите за пътуване до Москва се увеличават на три пъти седмично.От летището припомниха, че през миналата година руската авиокомпания "S7Airlines" започна целогодишни полети до друго московско летище - Домодедово.Броят на обслужените пътници за Русия от началото на годината е 250 000, което представлява 27 процента ръст спрямо същия период през 2009 г.Броят на обслужените пътници до руската столица е 172 000, което е ръст от 23 сто.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161