EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нова банка в София & фирмени новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова банка в София & фирмени новини

mail13:30 | 24.06.2015прегледи 2484 коментарикоментари 0


Австрийска банка HYPO NOE Gruppe отвори нов офис в София, съобщи банката. Българският офис се ръководи от банкера Светослав Делчев. HYPO NOE Gruppe, която понякога погрешно се свързва с Hypo Group Alpe Adria, но няма никаква връзка с нея, работи вече от няколко години както на основния си пазар в Австрия, така и в определени страни от Дунавския регион. Целта на Дунавската стратегия на Банката е да подкрепи устойчивото развитие на държавите от този регион и да финансира предприятия в него. Във фокуса на дейността са опазването на околната среда, повишаването на благосъстоянието на населението, засилването на институционалния капацитет, както и свързването на Дунавския регион с Европа чрез развитието на инфраструктурата. Докато банкирането на дребно е съсредоточено само в Австрия, в международната си дейност HYPO NOE Gruppe, собственост на провинция Долна Австрия, има богато ноу-хау предимно в областта на публичните финанси, финансирането на недвижими имоти и корпоративните финанси.
Ръководителят на представителството в София – Светослав Делчев, е с 15-годишен опит в банковия сектор.
 

OMV e най-големият продавач на кафе (на дребно) в България, каза Петър Величков, управител на компанията, която има 90 бензиностанции в страната. В нашите обекти всекидневно се продават стотици кафета. Горивата и кафето са с основни дялове от общия ни оборот, добави той.
Над 1000 служители от всички обекти на OMV са преминали през специализирани обучения за тънкостите в приготвянето на еспресо, капучино, лате макиато,еспресо макиато.

"Кауфланд България" откри три нови хипермаркети от началото на годината досега. Това са вторите магазини в Сливен и в Шумен и първият в Асеновград.
По информация на сп. "Регал" до края на 2015 г. са планирани още три откривания – в Дупница, на десети магазин в София и на трети в Бургас. Ако тези планове се осъществят FMCG веригата с най-голям оборот в България ще посрещне 2016 г. с 55 хипермаркета.

Столичната фирма „Оушънфендърс“ ЕООД е решила да реконструира и обнови изцяло технологично съществуваща промишлена сграда в Перник, съобщи Перникнюз. Ще бъдат поставени машини за изтегляне, формоване и валцуване на изделия от цветни метали и сплави, както и инсталации за повърхностна обработка на метали и пластмаси чрез електролитни или химични процеси. Предвидено е производство на необработени метали. Фирма „Оушънфендърс“ ЕООД, с предмет на дейност производство на животоспасяващо оборудване и екипировка за кораби. От фирмата вече търсят за пернишкия завод да назначат инженер-химик за позицията Супервайзор Производство пластмаси. Предвижда се и обстойно обучение в Атина. Освен това ще бъдат разкрити 80 работни места. „Оушънфендърс“ ЕООД е част от гръцката LALIZAS – компания с над 30-годишна история и традиции в производството на life saving оборудване.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157