EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Не удължиха дните за майчинство в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Не удължиха дните за майчинство в ЕС

mail14:50 | 08.12.2010прегледи 891 коментарикоментари 0


Министрите на социалната политика на страните от ЕС са отхвърлили предложението на евродепутатите да бъде удължен до 20 седмици платеният отпуск по майчинство в ЕС, съобщава BBC news.
Министрите изразиха опасения за разходите, свързани с 20-седмичния минимум, който бе гласуван от Европейския парламент през октомври.
В момента минималният отпуск по майчинство е 14 седмици.
Европейската комисия предложи отпускът да бъде удължен до 18 седмици, за да се подобри балансът между работата и личния живот.
Споразумение не се очаква преди началото на следващата година.
Вчера приключи двудневно заседание на Съвета на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси.
Великобритания е сред държавите, обявили се против плана за 20-седмичен отпуск. Според една от оценките това би струвало на британския бизнес 2,5 милиарда лири (2,8 милиарда евро) допълнително на година.
Подобни опасения бяха изразени и от Франция и Германия.
Франция е изчислила, че това би означавало още 1,3 милиарда евро разходи за здравеопазване, а Германия оценява допълнителните си разходи на 1,2 милиарда евро.
В Германия отпускът по майчинство е 14 седмици - сред най-кратките периоди в ЕС - но младите майки получават пълната си заплата.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg