EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Businesseurope против увеличение на майчинството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Businesseurope против увеличение на майчинството

mail12:45 | 19.10.2010прегледи 968 коментарикоментари 0


По повод предстоящото гласуване в Европейския парламент за увеличаването на майчинството, европейските компании, членове на BUSINESSEUROPE , призовават депутатите да се противопоставят на предложенията за удължаване на отпуска по майчинство до 18 или дори 20 седмици.
BUSINESSEUROPE е съгласен за въвеждането на мерки за подобряване на здравето и безопасността на жените на работното място. Въпреки това, удължаването на отпуска по майчинство до 18 или 20 седмици ще доведе до огромни разходи. Публичните финанси са ограничени, дори и на бизнеса, особено на малките и средни предприятия, които се борят за оцеляване. Предложението ще генерира годишни разходи за над 6 млрд. евро.
Предложенията ще подкопаят разнообразните и добре функциониращи национални системи, които предлагат комбинация от различни условия за отпуск по майчинство. Няма основание ЕС да се намесва в тези системи. Това важи и за предложението правото на майчинство да се прехвърля на съпруга.
Не на последно място, предложенията ще бъдат вредни за възможностите за заетост и ще се наложат ненужни ограничения за постигането на много по-високи равнища на заетост на жените.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965