EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС отпуска 1.5 млн.лв. за улиците около ССТ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС отпуска 1.5 млн.лв. за улиците около ССТ

mail14:15 | 08.06.2016прегледи 791 коментарикоментари 0


Правителството предостави 1,5 млн. лв. по бюджета на Столична община, с които ще се финансира ремонтът на локална улична мрежа, обслужваща Северната скоростна тангента. Така ще бъдат подобрени комуникационната инфраструктура на територията на града и на национално ниво, както и международният трафик. Предоставените средства са за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 година. „Старият архитект не си е направил проектите. Единственият шанс да ви помогнем бързо, днес го имаме като точка в Министерски съвет – 1.5 милиона. Лиляна Павлова ми каза, че ако се направят двете локали, ще може да се реши проблемът. Има още 2-3 седмици по стария договор на Тангентата, може да започнете да го правите веднага. По-бързо от това не може да се реагира в тази ситуация“, заяви премиерът Борисов на заседание на МС.
С парите, отпуснати на извънредна точка от МС, ще бъде изградена уличната мрежа, която ще извежда движението към Тангентата. Това каза министър Лиляна Павлова преди началото на правителственото заседание.
По време на заседанието премиерът Бойко Борисов се обърна към зам.-кметът на София Дончо Барбалов и главния архитект на столицата Здравко Здравков. „Глобихте ни милион и половина на практика, без да имаме никаква вина, но отивайте хората да са спокойни, бързо строете, правете каквото трябва и да стане факт. Точката ви е приета, днес ще Ви пратим парите и почвайте. Като стане готово ще ни благодарите, сега бързо да строите и архитекта да върши работа“. „За да ви спасим от ситуацията го правим“, допълни Борисов.
 


Тагове: ССТ, улици
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1069