EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мрачни перспективи пред еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мрачни перспективи пред еврозоната

mail11:40 | 30.08.2011прегледи 467 коментарикоментари 0


Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише призова правителствата от еврозоната да спазят обещанията си за разрешаването на дълговата криза на фона на продължаващата "особено висока" несигурност.
"Пълното и навременно прилагане на решенията, взети след срещата на високо равнище на 21 юли е от основно значение", заяви Трише на изслушване в Европейския парламент в Брюксел. Това става в момент, когато гаранциите, изисквани от Финландия за помощта за Гърция, създават опасения, че преговорите продължават по-дълго от предвиденото.
Трише призна, че икономическите перспективи за еврозоната са мрачни с растеж, който ще продължи да бъде "скромен" на фона на "особено високата" несигурност. "Ние продължаваме да смятаме, че еврозоната ще постига скромен растеж. Несигурността остава особено висока" заради крехкото положение с бюджета в редица страни, допълни Трише.
Той обаче очаква инфлацията да остане под 2% в идните месеци или под прага, определен от ЕЦБ, която се стреми да сдържа повишаването на цените. Банката оценява рисковете от това положение за повишаването на цените в средносрочен план, въпреки че пазарите вече не разчитат на ново увеличение на основната лихва от ЕЦБ през 2011 г.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg