EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Месечен мониторинг на пътуванията в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Месечен мониторинг на пътуванията в ЕС

mail16:40 | 23.09.2020прегледи 620 коментарикоментари 0


MINDHAUS, агенция за туристически маркетинг и член на V+O Group, ще предоставя на Европейската комисия за пътувания поредица от месечни доклади, мониториращи нагласите за вътрешни и вътрешно-европейски пътувания в десет големи европейски пазари, за да подкрепи туристическия сектор в усилията му за възстановяване в Европа.

За да може да се изследва по-добре и да се намери отговор на въздействието на пандемията COVID-19 върху пътуванията в Европа, Европейската комисия за пътувания (ETC) и MINDHAUS стартират изследователски проект за наблюдение на нагласите за вътрешни и вътрешно-европейски пътувания. Той ще включва провеждането на задълбочени проучвания на пазара и дефиниране на поведението на потребителите.

Сигуацията в условия на COVID-19 и рестрикциите за пътуване, с цел ограничаване разпространението на вируса, оказаха сериозно въздействие върху европейския туристически сектор. Мащабът на тази криза е безпрецедентен и въздействието й се усеща във всички европейски държави, като пристигащите посетители в Европа се очаква да спаднат с 54% през 2020 г. Европейските държави вече облекчиха някои от ограниченията и докато все още е налице ситуация на пандемия, разбирането на нагласите за вътрешни и вътрешнорегионални пътувания е от решаващо значение за ефективната подкрепа на европейските дестинации в усилията им за устойчиво и дългосрочно възстановяване.

Проектът ще се фокусира върху мониторинг на нагласите, мотивацията и поведението на хората за осъществяване на вътрешни и вътрешно-европейски пътувания въз основа на количествено проучване на десет големи европейски пазари, а именно Германия, Обединеното кралство, Франция, Холандия, Италия, Белгия, Швейцария, Испания, Полша и Австрия. Основните изводи и препоръки за отделните дестинации и държавните администрации, отговарящи за туризма, ще бъдат публикувани в шест месечни доклада. Първият доклад ще бъде изготвен през септември 2020 г.

Едуардо Сантандер, изпълнителен директор на Европейската комисия за пътувания (ETC), коментира старта на проекта: „Сега е решаващ момент да следим отблизо промените и тенденциите в нагласите за пътуване в Европа, за да помогнем на европейските дестинации да разработят своите стратегии за възстановяване. Радваме се да стартираме този проект с MINDHAUS, агенцията за туристически маркетинг, която ще се превърне в основен анализатор на тенденциите в европейския туристически сектор през следващите месеци.“

Теофилос Кирацулис, управител на MINDHAUS, заяви: „За нас е чест и признание да работим с Европейската комисия за пътувания (ETC) и да подкрепяме европейските дестинации и туристическия сектор, за да разберем по-добре „новото нормално“ и да намерим правилните ориентири към възстановяване през тези много бурни времена. "

След разглеждане на различни предложения, ETC избра MINDHAUS да реализира този проект, като взе предвид обширният опит на агенцията в проучванията на пазара и маркетинговите стратегии. Този проект е съфинансиран от Европейския съюз в подкрепа на възстановяването на туризма в Европа.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg