EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Македония получи финансиране за Коридор №8

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Македония получи финансиране за Коридор №8

mail09:34 | 15.12.2017прегледи 9491 коментарикоментари 0


Македония официално получи одобрение за безвъзвратна помощ от 68,6 милиона евро за проекта за рехабилитация на източната част от жп линията от Коридор номер 8, за втората отсечка Беляковце - Крива Паланка, с дължина 34 километра, съобщават македонските медии. Македония получава подкрепата в рамките на Берлинския процес, договорена още на срещата на високо равнище на Западните Балкани миналия юли в Триест, предаде БТА. 

Съдът в Солун ще съобщи в сряда решението си за екстрадиция на бившите началници на македонското Управление за сигурност и контраразузнаване Горан Груевски и Никола Бошковски. Двамата се намират в арест край Солун. Те са съдени за фалшифицираните паспорти, с които бяха заловени на 18 октомври на летището в Солун при опит да заминат за Будапеща. Процесът за фалшивите паспорти е отделен от процедурата за екстрадирането им в Македония.

Македонското министерство на културата координира с община Скопие и община Център начините за отстраняване на паметниците от проекта Скопие 2014, но ако бъдат отстранени, има опасност от унищожаване на доказателствения материал за процедурите, водени от прокуратурите, съобщава вестник "Вечер". Голяма част от тези обекти са и предмет на процедурите, водени от Специалната прокуратура, друга част - от Държавната прокуратура, а някои са необходими като материални доказателства. Ако ги отстраним, има малка опасност да унищожим доказателствен материал. Въпросът е сложен, каза министърът на културата Роберт Алагьозовски на представянето на проектобюджета за 2018 г.

Министърът съобщи, че е замразено изграждането на скулптурната композиция "Майка Тереза" на площад "Македония", докато не бъде решено дали ще бъде дооформена като обект или ще бъде премахната. Ако остане сегашната фаза на изграждането, за което се преговаря с изпълнителя, тя ще остане като огромна вертикална стена с бял мрамор и конструкция на фонтан и няма да са необходими допълнителни средства, каза министърът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg