EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КРС определи 0.13 лв./мин вход на чужди телекоми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КРС определи 0.13 лв./мин вход на чужди телекоми

mail17:45 | 28.03.2011прегледи 973 коментарикоментари 0


Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) наложи на „Мобилтел" ЕАД, „Космо България Мобайл" ЕАД и „Българска телекомуникационна компания” АД задължение за прилагане на цена за терминиране на входящи международни гласови повиквания в размер на 0,13 лв./мин., считано от 01.04.2011 г.
По този начин се постига намаляване на цените на едро за международни повиквания до нивото на тарифите за терминиране в национални мрежи.
Извършеният от регулатора икономически анализ показа наличието на конкурентни проблеми, изразяващи се основно в прилагане на прекалено високи цени за терминиране на международни повиквания спрямо цените за терминиране на национални повиквания. Тъй като не са налице валидни основания за разлика в тарифите и предвид обстоятелството, че установеното пазарно поведение на операторите е в разрез с европейската регулаторната рамка, комисията взе решение за въвеждане на регулация и на тези цени, каквато е практиката в Европейския съюз.
Наложените ценови ограничения имат за цел да предотвратят потенциални конкурентни проблеми на съответния пазара, до приемането на втория кръг анализи и оценка на съответните пазари на терминиране на гласови повиквания в индивидуални мобилни мрежи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg