EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Концесии за подземни богатства прехвърлени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Концесии за подземни богатства прехвърлени

mail10:30 | 05.07.2012прегледи 600 коментарикоментари 0


Правителството разреши прехвърлянето на правата и задълженията по две концесии - за добив на строителни материали от находище "Богданово - запад" и за добив на скалнооблицовъчни материали от находище "Равнище", съобщиха от пресслужбата на МС.
За добива от първото находище, което се намира в землището на с. Богданово, община Средец, "Екоседиментс" ЕООД прехвърли правата и задълженията си на "Инертика" АД. Концесионер на второто находище, разположено в землището на с. Върбешница, община Мездра, става "АТС Стоун" ООД. Досега добивът се осъществяваше от "АТ Инженеринг 2000".

Условията на концесиите не се изменят. С друго решение правителството даде съгласие да се отправи предложение до "Холсим кариерни материали Рудината" АД за прекратяване по взаимно съгласие или предизвестие за едностранно прекратяване на договор за предоставяне на концесия за добив на строителни материали от находище "Челопечене", участък "Запад". Кариерата се намира на територията на район "Кремиковци" и е в непосредствена близост до проектното трасе на АМ "Хемус", което на практика прави достъпът до нея невъзможен.


 


Тагове: концесии, МС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg