EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кой управлява UBS?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кой управлява UBS?

mail10:09 | 31.03.2023прегледи 1812 коментарикоментари 0


Серджо Ермоти отново ще поеме управлението на UBS, след като с помощта на швейцарската държава банката се зае да спаси закъсалата Credit Suisse.

Кой е 62-годишният банкер, наел се с тази гаргантюанска задача, обобщава Ройтерс.

Роденият през 1960 г. в Лугано, кантон Тичино, швейцарец започва кариерата си в частната банка Corner Bank, а пробивът му идва още през 1987 г., когато буквално от нулата разработва дейността на Merril Lynch на швейцарските капиталови пазари.

Елегантен, харизматичен и винаги безупречно облечен, Ермоти мислел дали да не стане скиор или футболист, но накрая решил да се отдаде на банковото дело.

През 2011 г. той влиза в екипа на UBS, след като му е отказана най-високата позиция в италианската банка UniCredit. Шест месеца след постъпването си той е назначен за и. д. главен изпълнителен директор на фона на търговски скандал, струващ на банката 2,3 милиарда долара, а малко по-късно заема поста за постоянно и остава на него до 2020 г.

Ермоти, който има сериозен опит в инвестиционното банкиране и управлението на големи финансови активи, е натоварен със задачата да реформира UBS и да свие инвестиционното й подразделение след серия от скандали и големи загуби, изправили банката на ръба на пропастта.

Описващ се като "мързелив читател", Ермоти признава, че предпочита да кара ски по склоновете край Санкт Мориц и че може да гледа по няколко пъти един и същ филм, а любимият му е "Ужилването" с Пол Нюмън и Робърт Редфорд./БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg