EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Книга срещу 1 кг пластмаса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Книга срещу 1 кг пластмаса

mail07:45 | 19.04.2013прегледи 850 коментарикоментари 0


Тази неделя, 21 април, на площад „Славейков“ в София, от 10 до 14 часа включително, се организира необикновена инициатива „Книги за смет. Върнете 1 килограм пластмасови отпадъци и в замяна ще получите талон, с който може да вземете своята безплатна хартиена или електронна книга от предварително подбрани над 35 заглавия. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да се възползват и получат безплатна книга.

За събирането на отпадъците на площада ще бъдат поставени жълти контейнери за разделно изхвърляне на пластмасови отпадъци. Събраните отпадъци ще бъдат предадени за рециклиране.
Какъв тип отпадъци може да донесете за рециклиране: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира, кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко, туби и шишета от козметика и санитарни продукти, пластмасови чаши и тарелки /почистени от остатъците от храна/, найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио и др. Задължително е отпадъците да са изпразнени от съдържанието им и смачкани, ако е възможно, за да заемат по-малко място.
Няма да се приемат следните отпадъци като блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества, домакински електроуреди, CD, DVD, и аудио касети, авточасти и отпадъци, които не са пластмасови.
Организатори и партньори на инициативата са Фондация Credo Bonum, издателство Smart Books, книжарници „Orange“, Екопак и подкрепата на Столична община.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg