EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай: Спад на продажбите на коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Спад на продажбите на коли

mail12:40 | 18.09.2018прегледи 2665 коментарикоментари 0


Продажбите на автомобили в Китай са се понижили за втори месец през август, предаде Асошиейтед прес. 

Продажбите на високопроходими автомобили, седани и миниванове на най-големия автомобилен пазар в света са се свили с 4,6 на сто спрямо същия месец на миналата година до 1,8 милиона броя, според Китайската асоциация на автомобилостроителите. Общите автомобилни продажби, включително камиони и автобуси, са намалели с 2,1 на сто до 2 милиона. 

Търсенето на коли в Китай се охлади на фона на забавянето на икономическия растеж, след като Пекин затегна контрола над банковото кредитиране, за да ограничи растежа за задлъжнялостта. 

Продажбите на автомобили за първите осем месеца на годината са нараснали с 2,6 на сто до 15,2 милиона. 

Растежът на продажбите устойчиво се забавяше, от 7,9 на сто през май до 2,3 на сто през юни. За цялата 2017 г. продажбите отчетоха увеличение от 1,4 на сто, припомня АП. 

Ескалиращата митническа битка между Китай и американския президент Доналд Тръмп заради китайската политика в сферата на технологиите засили безпокойството, макар засега икономическото й въздействие да е ограничено. 

Слабото търсене е пречка за световните автомобилостроители, които се надяват на Китай за вдигане на приходите и инвестират силно в разработване на модели, отговарящи на местните вкусове.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg