EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Какви мерки ще стабилизират "Български пощи“ ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви мерки ще стабилизират "Български пощи“ ?

mail10:00 | 08.07.2013прегледи 606 коментарикоментари 0


Какви мерки ще стабилизират финансовото състояние на „Български пощи“ ? Новият транспортен министър Данаил Папазов отбеляза, че дружеството трайно отчита нетните загуби, които се трупат най-вече в резултат на предоставяне на универсалната пощенска услуга в икономически неизгодни райони на страната. В бюджета са предвидени едва 2 милиона лева за компенсирането им, а размерът на субсидията, изчислена по методика на Комисията за регулиране на съобщенията е пъти повече.
Спешните мерки за стабилизирането на основния пощенски оператор са: изработване на нова методика за изчисляване на загубите от предоставяне на универсална услуга; законодателни промени, свързани с ясно разграничаване на правата и задълженията на основния пощенски и алтернативните оператори.
В пакета от спешни мерки са заложени и нови услуги като отдаване под наем на помещения на Българската банка за развитие; сътрудничество с Българския държавен тотализатор и други организации, за лотарийни услуги, с цел предлагането им в пощенските станции срещу процент от печалбата, както и предоставяне на базите на „Български пощи" ЕАД за туристически цели, провеждане на обучения и др.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg