EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

ИТАР-ТАСС за строителството на „Южен поток” в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ИТАР-ТАСС за строителството на „Южен поток” в България

mail08:30 | 28.06.2013прегледи 407 коментарикоментари 0


Изданието „Нейчъръл газ Юръп” проведе конференция в София под наименованието „South Stream: The Evolution of a Pipeline” (Южен поток: еволюция на газопровода), на която бяха обсъдени икономическите и политическите последствия от строителството на газопровода „Южен поток”. Проектът, който „Газпром” разработва съвместно с редица партньори, ще повиши енергийната сигурност в Европа. Това е ключов проект за стратегията за диверсифицирането на газовите маршрути в Европейския съюз. Газопроводът ще премине от черноморския град Варна до Северна Италия през България, Сърбия, Унгария и Словения, предаде ИТАР-ТАСС.

В процеса на обсъждане голямо внимание беше обърнато на ползите за България и целия регион, които ще произтекат от реализирането на проекта „Южен поток”, като бяха подчертани създаването на работни места, повишението на енергийната сигурност и диверсифицирането на енергийните доставки. При откриването на конференцията министърът на транспорта на България Данаил Папазов подчерта, че „Южен поток” е проект от изключителна важност за българското правителство и заяви, че са взети всички мерки, включително логистиката на транспортното оборудване, за да се започне строителството в България. „Този проект ще бъде реализиран много скоро”, добави той.
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев от своя страна подчерта преимуществата, които „Южен поток” ще осигури на страната с оглед на нейното положение като регионален център за търговия на газ. Той изтъкна, че правителството на България приема сериозни мерки за реализирането на този проект, тъй като той е от национално значение.
В конференцията взе участие заместник-началникът на Департамента по управление на проекти в „Газпром” Александър Сиромятин. Той подчерта, че компанията е готова да започне строителството на българския участък от газопровода. Той посочи, че строителството трябва да започне в края на 2013 година, а неговата първа фаза трябва да приключи през 2015 година./Агенция „Фокус”
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg