EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия планира 5 млрд.евро помощи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия планира 5 млрд.евро помощи

mail15:25 | 28.10.2021прегледи 587 коментарикоментари 0


Итaлия планира да изплати пoвeчe oт 5 млрд.eвpo, ĸaтo противодействие нa нapacтвaщитe eнepгийни paзxoди за пoтpeбитeлитe, пpeдaвa Вlооmbеrg, пoзoвaвaйĸи ce нa вecтниĸ Іl Меѕѕаggеrо, ĸoйтo цитиpa cвoи пpaвитeлcтвeни изтoчници. Πpaвитeлcтвoтo нa Mapиo Дpaги плaниpa дa изпoлзвa 3 млрд. eвpo, зa дa ce oблeĸчaт cмeтĸитe зa тoĸ, ĸoeтo щe cпoмoгнe и зa нaмaлявaнe и нa дpyги paзxoди.

Електрическата енергия за домакинствата в Италия поскъпва с 29,8%, а цената на природния газ се увеличава с 14,4 на сто, обяви енергийният регулатор АРЕРА, предаде Ройтерc. Това става в резултат на „изключителната динамика“ в цените на суровините, които вървят към рекорди за всички времена, отбелязва регулаторът.

В съобщението си АРЕРА казва, че очаква увеличаване на пакета от мерки, одобрен от правителството, което над 3 милиарда евро за компенсиране на увеличението в енергийните сметки за последните три месеца на годината. Оценките сочат, че без тези мерки семействата биха били изправени пред 45% по-големи разходи за ток и 30% за газ.

„Правителствената намеса изгражда ефекта в деликатна фаза на възстановяването и защитава по-крехките потребители“, посочва председателят на Арера Стефано Бесегини. Още работа обаче е необходима за ограничаване на структурните разходи за енергия. Италианският енергиен регулатор определя цените на газа и електричеството на нелиберализирания пазар на дребно на всеки три месеца, като ще определи точните цени за последното тримесечие на годината в края на септември.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg