EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания подготвя втори тур на стрес-тестовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания подготвя втори тур на стрес-тестовете

mail12:52 | 04.01.2011прегледи 598 коментарикоментари 0


Испания планира нови стрес-тестове, които да помогнат в убеждаването, че нуждаещите се от капитал спестовни банки разполагат с достатъчно ликвидност, за да разчитат на „ограничена” спасителна помощ от държавата. Това заяви испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро, цитиран от Bloomberg.
Спестовните банки ще бъдат проверени „незабавно”, за да може кредиторите, които имат нужда от капитал, да го получат като „се обърнат към пазара”, коментира в радио интервю Сапатеро. „Ако някои не успеят, ще получат помощ, но тя ще бъде ограничена,” допълни още премиерът.
Спасителният фонд на Испания, който беше създаден през 2009 г. в размер от 9 млрд. евро ($12 млрд.) и възможност поемане на други 90 млрд. евро дълг, вече задели около 11 млрд. евро в подкрепа на серия от сливания на спестовни банки в страната. Социалистическото правителство на Испания се опитва да убеди инвеститорите, че финансовата система не излага на заплаха публичните финанси в условия на увеличаване на обществените разходи по заеми.
Сапатеро заяви, че бюджетният дефицит за 2010 г. е „малко” по- добре от заложената цел от 9.3 % от БВП. Той отново подчерта, че дефицитът през тази година трябва да се впише в рамките на 6 % от БВП.
В същото време Централната банка на Испания призова спестовните банки да публикуват допълнителна информация през следващите седмици относно зависимостта им от пазара на недвижими имоти.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158