EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инфраструктурата спира електрическите автомобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инфраструктурата спира електрическите автомобили

mail10:45 | 13.09.2010прегледи 1944 коментарикоментари 0


Няколко страни прегръщат идеята за развитие на електрическите автомобили, като предлагат стимули на шофьорите и поощрения за компаниите, които ги развиват, информира Reuters.
Електрическите автомобили са част от борбата срещу климатичните промени, тъй като изпускат по-малко въглероден диоксид от колите, задвижвани с бензин и дизел.    
Вероятно обаче развитието им ще бъде бавно заради липсата на инфраструктура за зареждане на електрическите коли, което да им гарантира адекватна дължина на предвиждане.
Следват някои от основните компании в осигуряването на инфраструктура:
 
AEROVIRONMENT

Калифорнийска компания, която доставя зареждащи системи за електрически камиони самотоварачи с вилкова хватка и за зареждане на електромобили в молове, бизнеспаркове, домашни градини и автопаркове.

BETTER PLACE
Изгражда амбициозна световна мрежа от електростанции и "станции за смяна", където шофьорите могат да сменят почти свършилите им батерии със заредени.
Събрала е 350 милиона долара свеж капитал през януари.

CARBATT SYSTEMS

Норвежка компания, която има своя собствена система да зареждане на батерии. Смяната отнема минута на станции, разположени по бензиностанцииите и на други места из Норвегия.

CIRCONTROL
Испански производител на станции за зареждане. Има за цел да достави 10 000 системи за зареждане до края на 2011 година.
Доставя системите CirCarLife в над 15 страни.

COULOMB TECHNOLOGIES
Компанията съобщи, че ще предостави 5000 безплатни домашни и обществени станции за зареждане в девет региона в САЩ от мрежата ChargePoint. Програмата ще струва 37 милиона долара, като целта е до декември 2010 година да бъдат монтирани 1000 електростанции.


ECOTALITY
ECOTALITY твърди, че системата на компанията Minit Charger може да зареди електромобил за 15 минути. Фирмата е партньор с Nissan North America.
Двете компании са получили 114,8 милиона долара от американското министерство на енергетиката, за да разпространят до 8300 електромобила с 15 085 зарядни системи в шест американски щата до края на 2012 година.


Electricite de France
Electricite de France и Toyota започнаха през април демонстрация на хибриден електромобил, която трябва да продължи три години. Тестът, който се провежда в Страсбург, включва 100 хибридни автомобила  и инфраструктура за зареждане. Електрисите дьо Франс иска да получи отзиви от потребителите за различните възможности в инфраструктурата за бъдеща по-мащабна търговия.


ENDESA/TELEFONICA
ENDESA и TELEFONICA откриха първата телефонна кабина за зареждане на електромобили във Валенсия през май. Пилотната схема ще продължи до края на тази година, като се използват предварително платени карти или монети от едно евро за
зареждане.

PARK & CHARGE
Монтирала е 120 електростанции в Швейцария. Планира да изгради още 500 в Швейцария, Германия и Австрия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg