EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвеститори се оттеглят от БДЖ "Товарни превози"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвеститори се оттеглят от БДЖ "Товарни превози"?

mail12:30 | 11.03.2013прегледи 821 коментарикоментари 0


Фирмите, които са подали документи за приватизацията на БДЖ "Товарни превози", са започнали да се отказват, коментира транспортният министър в оставка Ивайло Московски днес. В Агенцията по приватизация се провеждат срещи с потенциални купувачи, но няма информация за имената на инвеститорите, които са се отказали. БДЖ "Товарни превози" никога не са били на печалба, допълни още Московски. Според него приватизацията на „Товарни превози” е единственият начин кредиторите да получат част от взиманията си. В случая е по-важно държавата да спаси БДЖ „Пътнически превози” поради социалната функция на този транспорт.
Припомняме, че четири дружества подадоха документация за съответствие с предварителните квалификационни изисквания в конкурса за продажбата на 2 325 087 дяла, представляващи 100% от капитала на “БДЖ – Товарни превози” АД, София, собственост на “Холдинг – БДЖ” ЕАД.
Това са:
1.ТД Груп Феровиар Роман АД, Букурещ
2.“Бългериан Карго Експрес” АД, гр. София
3.Донау-финанц транспорт и Бетейлигунг Гмбх, Австрия
4.Първа инвестиционна банка
Подаване на депозит /20 млн.евро/ и обвързващи оферти се удължават до края на март 2013 г.

Московски отбеляза, че за 2014 г. по ОП „Транспорт” има осигурени 600 млн. лв. за покупка на нови влакове при условие, че БДЖ „Пътнически превози” е стабилна компания.
Сектор транспорт е в добро състояние, допълни още той. Магистралите се финансират и управляват от ОП „Транспорт”. По отношение на друг приоритет – въвеждане на електронно управление – са в ход два основни проекта - електронната идентификация и 50 електронни услуги, които ще могат да се използват от Столична община.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163