EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Имигрантите носят огромни печалби за местните икономики

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Имигрантите носят огромни печалби за местните икономики

mail10:15 | 17.12.2010прегледи 534 коментарикоментари 0


Ако миграцията продължи със същото темпо, както през последните 20 години, през 2050 г. по света ще има 405 милиона имигранти, които ще носят огромни печалби на местните икономики, предаде ДПА.
Международната организация по миграция (МОМ) към ООН направи това изявление по повод международния ден на имигрантите.
Според МОМ броят на мигрантите ще се увеличи рязко в отговор на очакваното свиване с 25 процента на населението в индустриализираните страни.
В същото време търсенето на работници имигранти ще се увеличи, а работната сила в развиващите се държави ще нарасне от 2,4 милиарда души през 2005 г. до 3,6 милиарда през 2040 г.
МОМ отбелязва, че родените в САЩ американски граждани печелят по 37 милиарда долара годишно от приноса на имигрантите към тяхната икономика. Според Съвета на икономическите съветници на президента на САЩ всеки десети предприемач на свободна практика в страната е имигрант.
Въпреки това някои американци са настроени отрицателно към работниците имигранти, отбелязва МОМ. "За съжаление много от тези дискусии се основават на емоции и митове, а не на социалната и икономическата действителност", коментира директорът на МОМ Уилям Лейси Суинг. "И днес, и в бъдеще миграцията ще бъде движена от глобалните икономически, социални и демографски тенденции, които вече не могат да бъдат
пренебрегвани", каза още той.
МОМ, която наскоро публикува нов доклад за миграцията по света, цитира по-ранно проучване на Юнивърсити колидж в Лондон, според което през 2008-2009 г. имигрантите от Източна Европа във Великобритания са платили 37 процента повече данъци от придобивките и обществените услуги, които са получили.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg