EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Измислени фирми ще тестват СТИВ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Измислени фирми ще тестват СТИВ

mail11:00 | 24.07.2012прегледи 433 коментарикоментари 0


Работата на СТИВ ще се оценява по нов начин, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на годишната среща на екипа на министерството с представителите в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ). До края на годината всеки от тях ще получи от 3 до 5 запитвания от страна на администрацията с фирми с измислени имена и имейл адреси, поясни министър Добрев. Работата им ще бъде оценявана на база на това как всеки от тях е реагирал на запитванията. Делян Добрев изрази увереност, че това ще подпомогне и подобри работата на всеки от нашите представители по търговско-икономическите въпроси. Министър Добрев запозна участниците в срещата с промените в Закона за насърчаване на инвестициите и по-специално с перспективите за възстановяване на социалните осигуровки на работодателя. Обсъдена бе и възможността за провеждане на срещи между СТИВ и ръководството на МИЕТ два пъти годишно.
Работата на СТИВ се оценява на база на три обективни критерия: ръст в износа, ръст в инвестициите и ръст на туристите от съответната държава в България.
Методите за проверка на работата, които въвежда МИЕТ, са модерен начин за проверка на състоянието на системата, заяви председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Той информира присъстващите за резултатите от проучване, свързано с работата на представителите в СТИВ. Според анкетата 60 % от фирмите очакват от СТИВ съдействие при намирането на бизнес партньори, а на 30 % от запитаните е необходима икономическа информация за страната.
За резултатите от своята работа информираха представителите на СТИВ в Китай и Румъния. Стокообменът между България и Китай се е увеличил с 90 % през първите три месеца на тази година, в сравнение със същия период на миналата година, каза Нели Нанова и посочи за приоритет в работата си износа на български храни. Търговско-икономическият представител в Румъния Бронислав Денев също отчете рекорден стокооборот със страната в размер на 3 545 млрд. евро, както и ръст на румънските туристи у нас.
 


Тагове: СТИВ, фирми, тест
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg